Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Databasic mcq’s books from latest edition

Databasic mcq’s books from latest edition

1. Which one is  a low- level language?

a) Machine

b) Sql

c) C++

d) C#

e) Java

Answer - Click Here:
A

2. Errors of program are …

a) Syntax

b) Mistakes

c) Bugs

d) Debugging

e) None of these

Answer - Click Here:
C

3. C language was developed by …

a) John Bachus

b) Charles Babbage

c) Von neumann

d) Dennis Ritchie

e) None

Answer - Click Here:
D

4. How many bytes are occupied by ‘ void ‘?

a) 2

b) 4

c) 3

d) 5

e) 0

Answer - Click Here:
E

5. The .exe file is created by whom?

a) Interpreter

b) Complier

c) Programmar

d) Linker

e) Loader

Answer - Click Here:
D

6. We can write header files between

a) ( )

b) < >

c) [ ]

d) { }

e) None of these

Answer - Click Here:
B

7. Which on is correct ?

a) #incliude{stdio.h}

b) #include<stdio.h>

c) #include[stdio.h]

d) #include(stdio.h)

e) None of these

Answer - Click Here:
B

8. Statement terminator in C is …

a) ,(comma)

b) .(dot)

c) : (colon)

d) ; (semicolon)

e) #

Answer - Click Here:
D

9. C language was designed for …

a) OS/2 operating system

b) Solaris operating system

c) Unix operating system

d) Windows operating system

e) Linux operating system

Answer - Click Here:
C

10. Which of the following symbol represents the begining of the program?

a) #include

b) main function

c) preprocessor

d) header files

e) None

Answer - Click Here:
B

11. Programs that runs directly on computer are written in ….

a) FORTRAN

b) C

c) C#

d) Assembly language

e) Machine language

Answer - Click Here:
E

12. Which one is different for different computers?

a) Assembly language

b) C

c) Java

d) BASIC

e) PHP

Answer - Click Here:
A

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *