MCQS Database Systems- for Computer Science PPSC Jobs – Set 11

Multiple Choice Questions

Set 11

1 The levels of ANSI-SPARC.

a)2                   b)3

c)4                   d)5

Answer - Click Here:
B

2. Which ones is not the level of ANSI-SPARC…

a) internal level            b) external level

c)conceptual level       d) outer level

Answer - Click Here:
D

3. Which level describes the part of database that is relevant to each other’s.

a) external level          b) internal level

c)base level                 d) outer level

Answer - Click Here:
A

4.  Which ones is the community view of database.

a) conceptual level      b) internal level

c)outer level                d) external level

Answer - Click Here:
A

5. The level which describes how the data stored in the database.

a) conceptual level     b) external level

c) internal level           d) physical level

Answer - Click Here:
C

6. How many kinds of data independence.

a)1                   b)2

c)4                   d)5

Answer - Click Here:
B

7.  Data Independence refers to the immunity of the external schemas to changes in the conceptual schema is called …

a) logical data independence            b) physical data independence

c)internal data independence            d) conceptual data independence

Answer - Click Here:
A

8.  Data independence refers to the immunity of the conceptual schema to changes in the internal schema is called…

a) logical data independence            b) physical data independence

c)internal data independence            d) conceptual data independence

Answer - Click Here:
B

9. A data sub language consists of two parts. One is DDL and other is…

a) DML            b) DLD

c)DLL               d) LDM

Answer - Click Here:
A

10. A language that allows the DBA or user to describe and name the entities, attributes, and relationships required for the application is known as.

a) DML             b) DLD

c)DLL               d) DDL

Answer - Click Here:
D