database mcq DB-MCQS 4

Multiple Choice Questions

Set 4

1:    SQL is a …    

a. Non-Procedural Language

b- Procedural Language

Answer - Click Here:
A

2:     Oracle Corporation started in

a. 1950

b-1970

c-1990

d-1980

Answer - Click Here:
B

3:     SQL is the …… and, so far, only standard database language to gain wide acceptance.

a fourth   b-second     c-third       d- first

Answer - Click Here:
D

4:       SQL is used in other standards and even influences the development of other standards as a ……. tool.

a. addition

b- definitional

c-deletion

d- explanation

Answer - Click Here:
B

5:         SQL allows the table produced as the result of the ……..statement to contain duplicate rows

a-DELETE

b-ADD

c- SELECT

Answer - Click Here:
C

6:        An SQL statement consists of ……

a- functions 

b- reserved words

c-counting

d- alphabats

7:          The use of parentheses is always recommended in order to….  any possible ambiguities.

a-  increase

b- Overcome

c- compare

Answer - Click Here:
B

8:           COUNT – returns the ……. in a specified column

a- Product

b-sum

c- number of values

d- average

Answer - Click Here:
C

9:           SUM – returns the …… of the values in a specified column

a- sum

b-number

c-average

d-smallest

Answer - Click Here:
A

10:          AVG – returns the …….. of the values in a specified column

a- smallest

b- average

c-sum

d- number

Answer - Click Here:
B