Advanced database MCQs

Advanced database MCQs

1. In the array, the elements are numbered from …

a) 1 to 10

b) 1 to 10

c) 5 to 10

d) 0 to 9

Answer - Click Here:
D

2. Overloaded functions are …

a) functions having same variables

b) many functions in the program

c) more than one function having same name

d) function having global variables

Answer - Click Here:
B

3. Variables declared inside the function are called as …

a) local variables

b) private variables

c) global variables

d) external variables

Answer - Click Here:
A

4. The keyword template in c++ is used for

a) global functions

b) template functions

c) default arguments function

d) with inline functions

Answer - Click Here:
B

4. In C++, word ‘register’ can be only used with…

a) local variables

b) register variables

c) auto variables

d) external variables

Answer - Click Here:
A

5. The prototype of the function is a …

a) C++ statement

b) C++ program

c) C++ function

d) C++ header file

Answer - Click Here:
A

6.  A structure is …

a) collection of functions only

b) collection of fields only

c) collection of records olny

d) collection of collection of data items only

Answer - Click Here:
D

7. The syntax for structure in programming is similar to 

a) functions

b) array

c) class

d) pointer

Answer - Click Here:
C

8. Which one is a keyword in programming?

a) delete

b) void

c) edit

d) all of these

Answer - Click Here:
D

9. Indirection operator is represented by …

a) !

b) &&

c) *

d) &

Answer - Click Here:
C

10. Sequential search is also called as …

a) linear search

b) binary search

c) serial search

d) Both (a) & (c)

Answer - Click Here:
D

11. How we access array elements?

a) an index number

b) resolution scope operator

c) dot operator

d) name

Answer - Click Here:
A

12. Function prototype includes

a) number and type of parameters

b) type of value

c) name of the function

d) All of these

Answer - Click Here:
D