Autocad MCQs PDF

Autocad MCQs PDF

Let us see the Autocad MCQs PDF

31. The same CW angle measured is, if during the CCW measurement result gives an angle 135 degrees_____?

A. 225 degrees
B. -135 degrees
C. 135 degrees
D. -225 degrees
E. None of these

Answer - Click Here:
C

32.What does associative hatch _____?

A. Relates to the other hatch plan
B. Monitors the changes in shape that fills
C. Both of the above
D. None of the above
E. None of these

Answer - Click Here:
B

33. What is the difference between Print and command Plot ____?

A. plot command prints only big plans
B. The plot command for CNC (CAM)
C. print command can print up to A3 size paper
D. No difference
E. None of these

Answer - Click Here:
D

34. Indicate the best option. if you change the scale list a project that I have started from 1:50 1:10 then

A. should be converted into new items that will add based on the new scale
B. You should not raise the objects already exist (scale) by 5
C. You will not need to change anything in hitherto methodology
D. You will have to start over
E. None of these

Answer - Click Here:
A

35.Which is NOT a unit of length measurement_____?

A. Yards
B. Parsecs
C. Grads
D. Microns
E. None of these

Answer - Click Here:
C

36.What does command Wblock ____?

A. Warp-speed block
B. Window block
C. Write block
D. Wide-area block
E. None of these

Answer - Click Here:
C

37. Where should you pay concentration when you are working with AutoCAD commands?

A. Drawing area
B. Status bar
C. Command window
D. Tool bars
E. None of these

Answer - Click Here:
C

38.Polar coordinates are used for drawing_____?

A. Ellipse
B. Arc
C. Angular lines
D. one of the above
E. Include all

Answer - Click Here:
D

39. Indicate the best option. how many SNAP points does an object have?

A. 1
B. 5
C. 4
D. Depend on object
E. None of these

Answer - Click Here:
D

40. How many points do you need to know for the rectangle command?

A. One
B. Three
C. Two
D. Four
E. None of these

Answer - Click Here:
C

  1. Autocad MCQs – SET 1
  2. Autocad MCQs – SET 2
  3. Autocad MCQs – SET 3
  4. Autocad MCQs – SET 4

Subscribe for Friendship

Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)