Domain name system solved MCQs Quesitons Answers

Let us see a list of important Domain name system solved MCQs Quesitons Answers.

1.An inverted hierarchical tree structure with one root node at top and a maximum of DNS can be pictured as
a) 128 Levels
b) 129 Levels
c) 130 Levels
d) 131 Levels
e) 132 Levels

Answer - Click Here:
A

2. The hostname of entire has a maximum of ___________
a) 55 characters
b) 127 characters
c) 63 characters
d) 31 characters
e) 255 characters

Answer - Click Here:
E

3. A DNS client is called _________
a) DNS resolver
b) DNS updater
c) DNS handler
d) none of the mentioned
e) both a and b

Answer - Click Here:
A

4. Requests for other domains are handled Servers _______
a) directly
b) by contacting remote DNS server
c) it is not possible
d) both b and c
e) none of the mentioned

Answer - Click Here:
B

5. DNS database contains _______
a) name server records
b) hostname-to-address records
c) hostname aliases
d) a b and c
e) none of these

Answer - Click Here:
D

6. If a server has no reason about where the address for a hostname places then _______
a) server asks to the toper server
b) server asks to its adjcent server
c) request is not processed
d) server asks to the root server
e) none of these

Answer - Click Here:
D

7. Which allow client to update their DNS entry as their IP address change?
a) permanent DNS
b) mail transfer agent
c) authoritative name server
d) dynamic DNS
e) none of these

Answer - Click Here:
D

8. Which domain is used to map an address to a name is called
a) Direct Domains
b) Generic Domains
c) Inverse Domain
d) Main Domains
e) Sub-Domains

Answer - Click Here:
C

9. Suffix atc.jhda.edu. DNS client is add before passing address to the
a) DNS Client
b) DNS Server
c) DNS Label
d) DNS Recipient
e) none of these

Answer - Click Here:
B

10. A domain name is delegated by domain name registers which are accredited by _______ have right to use
a) internet architecture board
b) internet society
c) internet research task force
d) both a and b
e) internet corporation for assigned names and numbers

Answer - Click Here:
E

11. A system which maintain the domain name is_______
a) a double server
b) a single server
c) a single computer
d) none of the mentioned
e) distributed database system

Answer - Click Here:
E

13. Domain name of node at top of the
a) top tree
b) Sub Tree
c) Main Tree
d) Leaf Node
e) Bottom Tree

Answer - Click Here:
B

14. In tree each node has a
a) secondary name
b) Primary Name
c) Domain name.
d) DNS tree
e) All of the above

Answer - Click Here:
C

15. The two types of records are used in DNS those are
a) Question Record
b) Answers Record
c) Resource Record
d) Both A and C
e) none of these

Answer - Click Here:
D

16. DNS, is a protocol that can be used in different
a) parts
b) Layers
c) Categories
d) Platform
e) Stages

Answer - Click Here:
D

Computer Science Repeated MCQs Book Download

Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

Buy advertisement space on T4Tutorials

For more details email [email protected]