Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Business law MCQs for B.COM

Business law MCQs for B.COM

Here, we are sharing very important “Business law MCQs for B.COM”.

(1) The contract of sale made by?
a) May be implied from the conduct of the parties
b) In writing
c) By word of mouth
d) All of the above
e) None of these

Answer - Click Here:
D

(2) The contract which is breach can be?
a) Anticipatory
b) Void
c) Actual
d) B and C
e) None of these

Answer - Click Here:
A

(3) The person who is representator of agent is…..
a) Principle
b) Middle man
c) Principal
d) Owner
e) None of these

Answer - Click Here:
C

(4) The act of agent on behalf of principal is?
a) Intention
b) Consideration
c) Rule
d) Policy
e) None of these

Answer - Click Here:
A

(5) The Ratification done by an agent is for…..
a) Not a part of contract
b) Part of the contract
c) Whole contract
d) A and B
e) None of these

Answer - Click Here:
C

(6) When agency is ratified it must communicated with…..
a) Principal
b) Third party
c) Agent
d) Owner
e) All of the above

Answer - Click Here:
B

(7) The goods which are contingent is part of……
a) Unascertained
b) Ascertained
c) Future
d) Existing
e) Previous

Answer - Click Here:
C

(8) In sale contract , the parties make statement which is known as…..
a) Promises
b) Stipulations
c) Agreement
d) Contract
e) None of these

Answer - Click Here:
B

(9) The condition on title is an example of…..
a) Express condition
b) Express warranty
c) Implied warranty
d) Implied condition
e) None of these

Answer - Click Here:
D

(10) The condition for quality or fitness is ?
a) Implied warranty
b) Implied condition
c) Express warranty
d) Express condition
e)All of the above

Answer - Click Here:
B

(11) The condition for Merchantable quality is?
a) Implied warranty
b) Express condition
c) Express warranty
d) Implied condition
e) None of these

Answer - Click Here:
D

(12) The warranty of quiet possession is?
a) Express warranty
b) Express condition
c) Implied condition
d) Implied warranty
e)All of the above

Answer - Click Here:
D

VIP MCQs Collection for LLB/LLM

Click Here for VIP MCQs Collection for LLB/LLM.

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *