Business law MCQ’s

Business law MCQ’s

Here, we are sharing very important “Business law MCQ’s”.

(1) According to the Sale of Goods Definition Section 2(7) the word goods meanings are?
a) All type of properties
b) Property without actionable claims & money
c) All type of movable properties
d) All type of movable property, without actionable claims & money

Answer - Click Here:
D

(2) Consideration can be defined as…
a) Income
b) Benefit
c) Profit
d) All of these

Answer - Click Here:
B

(3) Which of the following debentures is paid to a certificate holder is ______?
(a) secured
(b) Bearer
(c) registered
(d) None of these

Answer - Click Here:
B

(4) Law of relationship in business person & middleman is the ?
a) Agency
b) business
c) surety
d) legacy

Answer - Click Here:
A

(5) A private company can be established by how many persons?
a) Four
b) Three
c) Two
d) All of these

Answer - Click Here:
C

(6) In a public company, minimum numbers of Directors are _______?
a) 3
b) 8
c) 2
d) All of the above

Answer - Click Here:
A

(7) According to contract ______ person not usually get any response…
a) Principle
b) Surety
c) Agent
d) None of these

Answer - Click Here:
C

(8) The notice of general meeting to non-profitable companies are given in?
a) 15 days
b) 22 days
c) 14 days
d) 33 days

Answer - Click Here:
C

(9) G & H contract to marry each other. Now, suppose death of H occurs, the contract is…
a) Voidable
b) Valid
c) None of these
d) Void

Answer - Click Here:
D

(10) The act which is done on behalf of the principal is?
a) Intention
b) Rule
c) Consideration
d) All of the above

Answer - Click Here:
A

Read More MCQs on Business Law 

  1. SET 1: Business intelligence law MCQs
  2. SET 2: Business Law MCQs
  3. SET 3:  Business Law MCQs
  4. SET 4: Bussiness Law MCQs
  5. SET 5: Business Law MCQs
  6. SET 6: Business law MCQs
  7. SET 7: Business law MCQs
  8. SET 8: Business law MCQs
  9. SET 9: Business law MCQs
  10. Contract of Agency MCQs | Business Law
  11. Labour Laws Solved MCQs

  12. Company Law MCQs
  13. Corporate Law MCQs

More about Business Law on T4Tutorials

Commerce Repeated MCQs book download pdf

Prof.Fazal Rehman Shamil (Available for Professional Discussions)
1. Message on Facebook page for discussions,
2. Video lectures on Youtube
3. Email is only for Advertisement/business enquiries.