Objectives MCQs Of ICOM

Objectives MCQs Of ICOM

(1) In companies ordinance, a joint stock company is formed in…….

a) 1884

b) 1962

c) 1978

d) 1984

e) 1988

Answer - Click Here:
D
(2) A¬†joint stock company is an important organization for…….
a) A large amount of capital
b) No amount of capital
c) A limited amount of capital
d) A small amount of capital
e) C and D
Answer - Click Here:
A

(3) A person who buy shares one or more then one is known as……

a) An agent of the company

b) Employees of the company

c) Member of the company

d) Director of the company

e) None of the above

Answer - Click Here:
C

(4) The maximum number of members in a Public limited company is…..

a)Ten

b) Five hundred

c) Thirty

d) Limited

e) Unlimited

Answer - Click Here:
e

(5) The company capital is fixed by…..

a) Auditors

b) Memorandum

c) Public

d) General secretary

e) Promoter

Answer - Click Here:
D

(6) In companies ordinance, company registered in……

a) 1931

b) 1944

c) 1948

d) 1984

e) None of the above

Answer - Click Here:
D

(7) The audit account of the company is……….

a) Restricted

b) As per requirement

c) Compulsory

d) Optional

e) All of the above

Answer - Click Here:
C
(8) The nature of preliminary expenses are…
a) Capital expenses
b) Revenue expenses
c) Indirect expenses
d) Direct expenses
e) None of the above
Answer - Click Here:
A

(9) The company which is listed is known as……….

a) Reserve in fixed

b) Reserve in understated

c) Securites are listed

d) Securities are not listed

e) None of the above

Answer - Click Here:
C

(10) Shares of the public limited company is……

a) Transferable

b) Not transferable

c) Not alloted

d) Not refundable

e) None of the above

Answer - Click Here:
A

(11) In companies ordinance, not for profit association is registered in……

a) Section 318

b) Section 48

c) Section 42

d) Section 24

e) All of the above

Answer - Click Here:
C
(12) The company power is governed by…….
a) Articles of association
b) Prospectus
c) Shareholders
d) Memorandum of association
e) None of the above
Answer - Click Here:
D