Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Accounting MCQ’s for lecturer

Accounting MCQ’s for lecturer

(1) The institution Non-trading is for?

a) Manufacturing goods

b) Selling Goods

c) Not to earn a profit

d) All of Above

Answer - Click Here:
C

 

(2) A payment and receipt account is for?

a) Balance sheet

b) Profit & loss account

c) Trial balance

d) Cash book

Answer - Click Here:
D
(3) Payment and receipt account is for?
a) Accrued income
b) Capital and revenue receipt and payment
c) Outstanding expenditures
d) All of the above
Answer - Click Here:
B
(4) Which thing donot maintain by Non-trading concerns?
a) Payment and receipt account
b) Income and expenditure account
c) Balance sheet
d) Trading Profit and Loss account
Answer - Click Here:
D
(5) In advance whic subscription received?
a) Liability
b)Capital Fund
c) Asset
d) Income
e) All of the above
Answer - Click Here:
A
(6) in which side admission fee received treated?
a) Capital income
b) Revenue income
c) Partly revenue income
d) None of the above
Answer - Click Here:
B
(7) The payment and receipt acoount is not for?
a) Summary of cash transaction
b) Real account
c) Nominal account
d)All of the above
Answer - Click Here:
C
(8) The Expenditure and income account start with?
a) Credit balance
b) No balance
c) Debit balance
d) Liabilities
Answer - Click Here:
B
(9) Expenditure and income account is equal to?
a) Profit and loss account
b) Petty cash book
c) Balance sheet
d) All of the above
Answer - Click Here:
A
(10) The money required for Non-profit company day by day is ?
a) Capital Fund
b) Liability
c) Income’
d) Shares
Answer - Click Here:
A
(11)  The Payment and Receipt account starts with?
a) Ending balance
b) opening balance
c) Trial balance
d) None of the above
Answer - Click Here:
B
(12) the Capital fund shown on which side of balance sheet?
a) Credit side
b) Debit side
c) Asset side
d) Liability side
Answer - Click Here:
D
Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.