MCQs of Entrepreneurship and Innovation

MCQs of Entrepreneurship and Innovation

1. _______________ actions by an entrepreneur is most likely to contribute to creative destruction.

A. Development of a new product
B. Take-over of a competitor
C. Issuing shares
D. Development of a new product

Answer - Click Here:
D

2. The resistance of employees in an organization against flexibility, growth, and diversification can be overcome by developing_____________.

A. Entrepreneurship
B. Managerial domain
C. Intrapreneurship
D. Administrative domain

Answer - Click Here:
C

3. ______________ shows the process of creating something new.

A. Innovation
B. Business model
C. Modeling
D. Creative flexibility

Answer - Click Here:
A

4. Which one of the following is an advantage of the small firm in the innovation process?

A. Ability of the entrepreneur to carry out multiple tasks
B. Ability to raise finance
C. Ability to carry out R&D
D. Ability of the entrepreneur to act on new ideas or product development

Answer - Click Here:
D

5. The goals should be ____________ for the success of business plan.

A. Generalized
B. Specific
C. Limitless
D. Imaginary

Answer - Click Here:
B

6. _________________ gives suggestions for new product and also help to market new products.

A. Existing products and services
B. Consumers
C. Federal government
D. Distribution channels

Answer - Click Here:
D

7. External links may provide incentives to ______________.

A. Attend business exhibitions
B. Introduce new working practices
C. Introduce improvements to products
D. Raise finance

Answer - Click Here:
C

8. LMM stands for:

A. Local Marble Market
B. Locally Manufactured Marble
C. Locally Manufactured Machinery
D. Local Meat Marke

Answer - Click Here:
A

9. _____________________ is used by entrepreneurs to acquire experience in an international market before making a major commitment.

A. Minority interest
B. Joint venture
C. Merger
D. Majority interest

Answer - Click Here:
A

10. Firms located on science parks are ____________ as compared to those located off science parks.

A. Less innovative
B. More innovative
C. No more or less innovative
D. More growth orientated

Answer - Click Here:
C

11. ________________ is NOT essential part of the contract.

A. Place where contract takes place
B. Transaction should be described in detail
C. All the parties involved should be named
D. Obtain signatures of the persons involved

Answer - Click Here:
A

12. GATT is established in 1947, under____________.

A. German leadership
B. French leadership
C. U.K. leadership
D. U.S. leadership

Answer - Click Here:
D