BBA finance Solved MCQs

BBA finance Solved MCQs

These MCQs are starting from 56. To read the previous MCQs – Click Here.

56.Profit maximization is the maximizing a firm’s Earning__________. select from the following.

  1. Before Tax
  2. After Tax
  3. Both A and B
  4. None of Them
  5. All of these
Answer - Click Here:
B

57. An individual authorized by another person, called the principal, to act on the latter’s on behalf is known as an/a _________.select from the following.

  1. Agent
  2. Servant
  3. Subordinate
  4. Assistant
  5. All of these
  6. None of these
Answer - Click Here:
A

58. Stakeholders include which of the following?

  1. Stakeholders
  2. Creditors and customs
  3. Employees and suppliers
  4. All of Them
  5. None of these
Answer - Click Here:
D

59. All the constituencies with a stake in the fortunes of the company are termed as_______.select from the following?

  1. Stakeholders
  2. Directors
  3. Chief executives
  4. Subordinates
  5. All of these
  6. None of these
Answer - Click Here:
A

60. The system by which companies are managed and controlled is called ________. select from the following?

  1. Management System
  2. Strategic System
  3. Corporate Governance
  4. Internal System
  5. All of these
  6. None of these
Answer - Click Here:
C

61.Corporate governance encompasses the relationship among a company’s_________?

  1. Shareholders and board of director
  2. Board of directors and senior management
  3. Shareholders and senior management
  4. Shareholders, the board of directors and senior management
  5. All of these
  6. None of these
Answer - Click Here:
D

62. The Board of Directors sets company-wide policy and advice the CEO and other senior executives, who manage the company’s________.select from the following?

  1. Managerial activities
  2. Year-to-Year activities
  3. Day-to-Day activities
  4. Financial activities
  5. All of these
  6. None of these
Answer - Click Here:
C

63.A major facet of financial management involves providing the financing necessary to support__________? Select from the following?

  1. Liabilities
  2. Debts
  3. Loans
  4. Assets
  5. All of these
  6. None of these
Answer - Click Here:
D

64. The market price of a firm’s stock represents the focal judgment of all market participants as to the value of the_______. select from the following

  1. Particular market
  2. Particular firm
  3. Particular creditor
  4. Particular debtor
  5. All of these
  6. None of these
Answer - Click Here:
B

65. Agency theory suggests that managers(the agents), particularly those of large, publically-owned firms, may have different objectives from those of the_________?

  1. Workers
  2. Subordinates
  3. Shareholders
  4. Employees
  5. All of these
  6. None of these
Answer - Click Here:
C

66.Maximizing Shareholder wealth________?

  1. Relieves the firms’ responsibility towards society
  2. Does not relieve the firm’s responsibility towards society
  3. Partially relives the firm’s responsibility towards society
  4. None of Them
  5. All of these
Answer - Click Here:
B
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

Buy advertisement space on T4Tutorials

For more details email [email protected]