Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Business Law Multiple Choice Questions

Business Law Multiple Choice Questions

Here, we are sharing very important “Business Law Multiple Choice Questions”.

(1) In “Promissory note” and a “bill of exchange” how many parties involved?
a) Two parties to a “Promissory note three to a bill of exchange”
b) One party to a “Promissory note” two to a “bill of exchange”
c) Four parties to a “Promissory note” three to a “bill of exchange
d) Three parties to a “Promissory note” four to a “bill of exchange”
e) None of these

Answer - Click Here:
C

(2) Type of law Public law_______?
a) Private
b) Local
c) Family
d) All of the above
e) none of these

Answer - Click Here:
A

(3) The rights of minor in the firm is…..
a) Not Access to and inspect and copy any of the accounts of the firm
b) Access to and inspect and copy any of the accounts of the firm
c) Admitted to the benefits of partnership
d) None of these

Answer - Click Here:
C

(4) How many classes Public law is divided?
a) Three
b) Two
c) Four
d) Five
e) None of these

Answer - Click Here:
C

(5) Maximum number of persons in Public company……
a) 9 persons
b) 11 persons
c) 2 persons
d) 7 persons
e) All of the above

Answer - Click Here:
D

(6) In Public law which law includes?
a) Administrative
b) Criminal
c) Constitution
d) None of these
e) All of these

Answer - Click Here:
E

(7) Maximum number of persons in Private company……
a) 9 persons
b) 10 persons
c) 2 persons
d) 7 persons
e) None of these

Answer - Click Here:
C

(8) Criminal Law is basically ?
a) Private law
b) Public law
c) Local law
d) Family law
e) A and B

Answer - Click Here:
B

(9) A contract which is known as void ?
a) Valid agreement
b) Partly valid agreement
c) Illegal agreement
d) A and c
d) None of these

Answer - Click Here:
D

(10) A private company cannot have more the ?
a) 50 members
b) 25 members
c) 12 members
d) 2 members
e) 30 members

Answer - Click Here:
A

(11) A agrees with B to sell “200 pairs of shoes” this agreement is…..
a) Voidable
b) Valid
c) Void
d) Partially valid
e) None of these

Answer - Click Here:
C

(12) The agreement which caused by fraud, coercion and misrepresentation is called…..
a) Void
b) Voidable
c) Partially void
d) Valid
e) None of these

Answer - Click Here:
B

VIP MCQs Collection for LLB/LLM

Click Here for VIP MCQs Collection for LLB/LLM.

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *