Verbal, Non-verbal Communication MCQs

Verbal, Non-verbal Communication MCQs

(1) The response of a sender message is…..

a) Feedback

b) back

c) Food back

d) Social services

e) Process

Answer - Click Here:
A

(2) The telephone, letter and email are example of the…..

a) Feedback

b) Encoding

c) Decoding

d) Message

e) Channel

Answer - Click Here:
E

(3) The nouns which cannot be heard or seen are known as….

a) Medium

b) Abstract

c) Collective

d) Proper

e) Common

Answer - Click Here:
B

(4) The message is misinterpreted because of the….

a) Distractions

b) Competent

c) Noise

d) Barriers

e) Distortions

Answer - Click Here:
D

(5) Which of the following adds more meaning to the noun…..

a) Adverb

b) Noun

c) Pronoun

d) Adjective

e) Verb

Answer - Click Here:
D

(6) The listening difference b/w the sounds is…..

a) Dialogic

b) Empathetic

c) Comprehensive

d) Discriminative

e) Appreciative

Answer - Click Here:
D

(7) Which of the following speech is also called reported speech…..

a) Indefinite

b) Definite

c) Indirect

d) Direct

e) Negative

Answer - Click Here:
C

(8) The important component of hearing is….

a) Talking

b) Speaking

c) Hearing

d) Listening

e) Positivety

Answer - Click Here:
D

(9) The important component of evaluative listening is….

a) Dialogic

b) Impathetic

c) Pathetic

d) Therapeutic

e) Evaluative

Answer - Click Here:
D

(10) The links between semantic market are two….

a) Phrases

b) Sentences

c) Voices

d) Words

e) Clauses

Answer - Click Here:
B

(11) In which of the following the action passes from the subject an object is…..

a) Modal

b) Un-transitive

c) Main

d) Transitive

e) Verb

Answer - Click Here:
D

(12) The reading comprehensive meaning is under the text is…..

a) Usual

b) Tense

c) Oral

d) Audio

e) Written

Answer - Click Here:
E

 

  1. Communication Skills Course Contents
  2. Communication skills MCQs
  3. Verbal, Non-verbal Communication MCQs
  4. English Speaking MCQs
  5. Business Communications MCQs

  6. Important MCQs of Technical Report Writing
  7. Memos MCQs
  8. Letter Writing and Drafting MCQs 
  9. Types of Letters MCQs
  10. Internet and Email MCQs
  11. Parts Of Business Letter MCQs
  12. Repeated MCQs of Technical Report Writing
  13. CV or Resume Writing MCQs
  14. Cover Letter MCQs
  15. Application Writing MCQs

Useful Tutorials

  1. Types of Report Writing
  2. Examples of Report Writing on an Event
  3. How to Write a memo (Memorandum)?
  4. How to Write a Vision Statement?
  5. How to Write Mission Statement?
  6. How to Write Goals and Objectives Statement?
Prof.Fazal Rehman Shamil (Available for Professional Discussions)
1. Message on Facebook page for discussions,
2. Video lectures on Youtube
3. Email is only for Advertisement/business enquiries.