Communication skills MCQs

By Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on September 19th, 2021

Communication skills MCQs

(1) Reading is usually known as…..

a) Decoding

b) Encoding

c) Talking

d) Written

e) Listening

Answer - Click Here:
A

(2) Our day to day reading is usuallu done in…..

a) Intensively

b) Extensively

c) Recalling

d) Loudly

e) Silently

Answer - Click Here:
E

(3) The different types of letter used for printing is usually in….

a) Fronts

b) Verb

c) Fonts

d) Proper

e) A and B

Answer - Click Here:
C

(4) In the business letter what comes first in their structure….

a) Heading

b) Salutation

c) Footer

d) Cohesion

e) Date

Answer - Click Here:
A

(5) For writting of apology letter in which thing we concentrate…..

a) Words

b) Comprehensive

c) Problem

d) Retification of problem

e) Solution

Answer - Click Here:
D

(6) The Language for report writting is usually…..

a) Casual

b) Formality

c) Loose

d) Formal

e) Salutation

Answer - Click Here:
D

(7)The articles in english may be classified in…..

a) Indefinite

b) Definite

c) Indirect

d) Direct

e) A and B

Answer - Click Here:
E

(8) While reading which of the following is required for skills….

a) Reason for reading

b) Knowledge

c) Ability

d) None of these

e) All of these

Answer - Click Here:
E

(9) Which is used before ‘hour’….

a) The

b) A,The

c) An,The

d) A, An

e) None of these

Answer - Click Here:
D

(10) Environment barriers are usually known as same as….

a) Physical

b) Psychological

c) Verbal

d) Physiological

e) Sociological

Answer - Click Here:
A

(11) Communication is usually known as non stop…..

a) Programme

b) Paper

c) Process

d) Plan

e) Feedback

Answer - Click Here:
C

(12) The person which transmit message is known as…..

a) Driver

b) Cleaner

c) Receiver

d) Sender

e) Writter

Answer - Click Here:
D

“Communication skills MCQs” is a set of important MCQs on communication skills.

  1. Communication Skills Course Contents
  2. Communication skills MCQs
  3. Verbal, Non-verbal Communication MCQs
  4. Important MCQs of Technical Report Writing
  5. Memos MCQs
  6. Letter Writing and Drafting MCQs 
  7. Types of Letters MCQs
  8. Internet and Email MCQs
  9. Parts Of Business Letter MCQs
  10. Repeated MCQs of Technical Report Writing
  11. CV or Resume Writing MCQs
  12. Cover Letter MCQs
  13. Application Writing MCQs

Useful Tutorials on Communication skills

  1. Types of Report Writing
  2. Examples of Report Writing on an Event
  3. How to Write a memo (Memorandum)?
  4. How to Write a Vision Statement?
  5. How to Write Mission Statement?
  6. How to Write Goals and Objectives Statement?
Prof.Fazal Rehman Shamil (Available for Professional Discussions)
1. Message on Facebook page for discussions,
2. Video lectures on Youtube
3. Email is only for Advertisement/business enquiries.