Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Electronics and Communication Engineering MCQs Questions Answers

Electronics and Communication Engineering MCQs Questions Answers

1._____capacitor store a higher amount of energy.

A. Mica capacitor
B. Air capacitor
C. plastic
D. None of these

Answer - Click Here:
A

2. IGBT stands for_____.

A. Inductive gate bipolar transistor
B. Insulated gate bidirectional transistor
C. Insulated gate bipolar transistor
D. Insulator gate best tranformer
E. None of these

Answer - Click Here:
C

3. which one of the following represented In signal flow graph?

A. Squares
B. Circles
C. triangle
D. Both A nad B

Answer - Click Here:
B

4. In octal system______numbers is used.

A. 8
B. 9
C. 16
D. None of these

Answer - Click Here:
A

5. one of the following semiconductor material?

A. copper
B. silicon
C. iron
D. None of these

Answer - Click Here:
B

6. PAC stands for______.

A. Permanent angle converter
B. Phase angle converter
C. Phase angle components
D. Phase angle capacitor
E. None of these

Answer - Click Here:
B

7. ____ is the noise temperature of the sun?

A. 100000
B. 8000
C. 100
D. 3000
E. None of these

Answer - Click Here:
A

8.______ is equivalent to Henry.

A. Volts/Ampere
B. Weber/Ampere
C. Weber/Ampere2
D. None of these

Answer - Click Here:
B

9. _____number of a career in a semiconductor.

A. 2
B. 8
C. 5
D. None of these

Answer - Click Here:
A

10. MICR stands for______.

A. Magnetic Ink Chart Receipt
B. Magnetic Ink Character Recognition
C. Magnetic Ink Chart Recognition
D. Magnetic Ink capacitor Reverse
E. None of these

Answer - Click Here:
B

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *