Psychopathology Objective Questions

By Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on October 3rd, 2021

Psychopathology Objective Questions

Lets beign with some most important most asked Psychopathology Objective Questions.

1: Primary reinforce is…

a) Money

b) Food

c) both

d) none of these

Answer - Click Here:
B

 

2: Psychodynamic therapists believe that…

a) Disturbed thought patterns

b) Emotional trauma experienced in childhood

c) A failure to live up one’s full potential

d) Inappropriate learning patterns

Answer - Click Here:
B

 

3: Which of the following is not a treatment developed from classical conditioning principles?

a) Token economies

b) Aversion therapies

c) Flooding

d) Systematic desensitisation

Answer - Click Here:
A

 

4: Parts of autonomic nervous system are…

a) Sympathetic and parasympathetic

b) Thalamus and hypothalamus

c) Voluntary and involuntary

d) Cerebrospinal and cortical

Answer - Click Here:
A

 

5: ) Which one option not defining psychopathology?

a) Maladaptive behaviour

b) Measuring IQ

c) Deviation from the statistical norm

d) Distress and impairment

Answer - Click Here:
B

 

6: Which of te following is true for development of any skill?

a) Abstractions

b) Feedback Kinesthetic stimulation

c) Muscle facility

d) none of these

Answer - Click Here:
B

 

7: Hybrid disorder is…

a) Multiple personality disorder

b) Borderline personality disorder

c) Mixed anxiety-depressive disorder

d) Schizoidal personality disorder

Answer - Click Here:
C

 

8: The semantic differential scale is used…

a) Values

b) Attitudes

c) Opinions

d) all of these

Answer - Click Here:
C

 

9: Unconscious is——, according to clinical psychologists…

a) A construct

b) A place

c) A thing

d) An observation

Answer - Click Here:
D

 

10: Abnormal behavior is only physiological that explain…

a) Medical model

b) Psychosocial model

c) Psycho model

d) None of these

Answer - Click Here:
A

 

11: Poor performance is the result of…

a) Job satisfaction

b) Poor conditions

c) None of these

d) Both a and b

Answer - Click Here:
B

 

12: Survey research…

a) A sample of people are asked questions

b) Existing data are examined

c) A control group is necessary

d) New data is generated

Answer - Click Here:
A

Read More MCQS ON Psychopathology

More MCQs of Psychology

    1. Psychology MCQs Main page
    2. Clinical Psychology MCQs
    3. Psychology MCQ’s from Past Papers
    4. Education Psychology MCQs
    5. Theories of Personality Psychology MCQs
    6. Biological Psychology MCQs
    7. Psychosocial Psychology MCQs
    8. Advance Social Psychology MCQs
    9. Positive Psychology MCQs
    10. Psychology General MCQs
    11. PSYCHOLOGY important MCQ’s
    12. PSYCHOLOGY test MCQ’s
    13. Advanced Psychology MCQ’s
    14. Psychology Repeated MCQs
    15. Psychopathology MCQs
    16. Psychopathology MCQs 2
Prof.Fazal Rehman Shamil (Available for Professional Discussions)
1. Message on Facebook page for discussions,
2. Video lectures on Youtube
3. Email is only for Advertisement/business enquiries.