PSYCHOLOGY Solved MCQ’s

By Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on April 13th, 2021

PSYCHOLOGY Solved MCQ’s

Let’s begin with some most important and most asked Psychology MCQ’s.

1. The eating disorder by self-starvation can leads to the …

a) overeating disorder

b) bulimia nervosa

c) anorexia nervosa

d) binge eating

Answer - Click Here:
C

2. The difference between the human and animal brains is the presence of 

a) cerebral cortex

b) hypothalamus

c) thalamus

d) cerebrum

Answer - Click Here:
A

3. Anorexia can  cause …

a) food allergies

b) gathering hesitation

c) perfectionism

d) none

Answer - Click Here:
C

4. The word “delusion” denotes …

a) behaviors that does not exist in reality

b) feelings that has no reality

c) thoughts or beliefs having no reality

d) all of these

Answer - Click Here:
C

5. What is the meaning of CER?

a) any neurotic or persistent response

b) conditional response due to any shock

c) an S- used in punishment

d) any emotional response like happiness or anxiety

Answer - Click Here:
D

6. We can relate the concept of intelligence with …

a) thinking patterns

b) perception

c) learning

d) motivation

Answer - Click Here:
A

7. People with severe mood disorder, ——- are the patients of

a) Mania

b) manic-Euphoria

c) Manic-depression

d) Depression

Answer - Click Here:
D

8. Universally recognized facial expression is …

a) anger

b) pursed lips

c) smiling

d) raised eyebrows

Answer - Click Here:
C

9. The body’s ability to maintain the  internal balance is …

a) homeostasis

b) feeling

c) instinc

d) Arousal

Answer - Click Here:
A

10. The triachric theory of intelligence suggests …

a)  one components

b)  three components

c)  four components

d)  all of these

Answer - Click Here:
B

11. The feeling of or tension is called to be…

a) anxiety

b) panic attacks

c) depression

d) all of these

Answer - Click Here:
A

12. The part of a personality that differentiate between the id and super-ego is known as …

a) super-ego-id

b) ego-id

c) ego

d) all of these

Answer - Click Here:
C

More MCQs of Psychology

  1. Psychology MCQs Main page
  2. Clinical Psychology MCQs
  3. Psychology MCQ’s from Past Papers
  4. Education Psychology MCQs
  5. Theories of Personality Psychology MCQs
  6. Biological Psychology MCQs
  7. Psychosocial Psychology MCQs
  8. Advance Social Psychology MCQs
  9. Positive Psychology MCQs
  10. Psychology General MCQs
  11. PSYCHOLOGY important MCQ’s
  12. PSYCHOLOGY test MCQ’s
  13. Advanced Psychology MCQ’s
  14. Psychology Repeated MCQs
  15. Psychopathology MCQs
  16. Psychopathology MCQs 2
Prof.Fazal Rehman Shamil (Available for Professional Discussions)
1. Message on Facebook page for discussions,
2. Video lectures on Youtube
3. Email is only for Advertisement/business enquiries.