Psychopathology MCQ’s

Psychopathology MCQ’s

1: Taste depends on…

a) temperature and texture of food

b) Only on taste buds

c) smell and texture of food

d) all of these

Answer - Click Here:
B

2: Which of the following option will happen due to smoking during pregnancy?

a) High mortality

b) Low birth weight

c) High intelligence in the fetus

d) a and b both

Answer - Click Here:
D

3: —– is not a common symptom of the depression…

a) Delusions

b) Lethargy

c) Insomnia

d) Poor appetite

Answer - Click Here:
A

4: Which of the following is related to the concept of intelligence…

a) Cognition

b) Perception

c) Motivation

d) Learning

Answer - Click Here:
A

5: Which one part of the brain that relayed to colour, smell and feel of the flowers?

a) Thalamus

b) Motor area

c) Acetylcholine

d) None of these

Answer - Click Here:
A

6: Which of the following options carry specialized cells of the nervous system?

a) Reflexes

b) Messages

c) both

d) None of these

Answer - Click Here:
C

7: Psychology has been defined by psychologists as…

a) The study of behaviour

b) The study of behaviour and mental process

c) The study of mental activity

d) all of these

Answer - Click Here:
B

8: —– introduced the concept of adaptation…

a) Kohler

b) Helson

c) Brown

d) Wertheimer

Answer - Click Here:
A

9: The social distance scale measure…

a) Social class differences

b) Upward social mobility

c) The cohesiveness of a group

d) Ethnic attitude

Answer - Click Here:
A

10: The prototype of the modern intelligence test developed by:

a) Stanford

b) Terman

c) Binet

d) Wechsler

Answer - Click Here:
B

11: ——- is a dimension of visual experience…

a) Loudness

b) Pitch

c) Timbre

d) Brightness

Answer - Click Here:
D

12: The fovea and blind spot are…

a) Lens

b) Pupil

c) Cornea

d) Retina

Answer - Click Here:
D