Psychology multiple choice questions Solved

Psychology multiple choice questions Solved

1. The response generated against passive immunity is known as …

a) immediate

b) gradual

c) slow

d) none

Answer - Click Here:
A

2. General intelligence factor, g was basically discovered by whom?

a) John newman

b) Charles spearmen

c) Francis Galton

d) Alfred binet

Answer - Click Here:
B

3. Learning is a process in which?

a) change in thought and behavior

b) development of thoughts and feelings

c) change in the biological processess

d) none of the above

Answer - Click Here:
A

4. Human nervous system is composed of …

a) neurons, axons, organs

b) neuron, myelin sheath

c) nerves, brain, spinal cord, neurons,

d) all of these

Answer - Click Here:
C

5. Nerous sytem is divided in two which parts?

a) motor and sensory nerves

b) central and pheripheral nervous system

c) autonomis and brain

d) none

Answer - Click Here:
B

6.  Aging causes …

a) memory loss

b) anxeity

c) slowed conduction in body

d) none

Answer - Click Here:
A & C

7. Which factor leads to good performance?

a) employee desires for the reward

b) The individual must have ability to perform the job

c) The performance appraisal system must be excellent

d) none of these

Answer - Click Here:
B

8. Expectancy theory is the example of …

a) cognitive theory

b) hierarchical theory

c) needs theory

d) process theory

Answer - Click Here:
D

9. The link between the brain and the endocrine system is established by which part of the brain?

a) amygdala

b) hypothalamus

c) cereberum

d) hippocampus

Answer - Click Here:
B

10. Left and right hemispheres are connected to each other by …

a) pituary

b) medulla

c) corpus callosum

d) pons

Answer - Click Here:
C

11. Body balance is controlled by …

b) crerbrum

b) cerebellum

c) medulla

d) mid brain

Answer - Click Here:
B

12. Ecological effects of animal behavior is the study of …

a) environmental ecology

b) social ecology

c) entamalogy ecology

d) behavioral ecology

Answer - Click Here:
D