Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Computer Graphics Objective Questions Answers

Computer Graphics Objective Questions Answers

1.  Tweens are a characteristic of which type of animation?

a) AVI animation

b) vector animation

c) scalar animation

d) none of these

Answer - Click Here:
B

2. Active matrix display based on …

a) thin film transistor

b)  mirror

c) CRT

d) none of these

Answer - Click Here:
A

3. Which type of animations uses stop motion techniques?

a) production

b) HTML

c)  frame-based animation

d) all of these

Answer - Click Here:
C

4. Vector animation is also named as …

a) vector animation

b) alpha animation

c) path animation

d) down animation

Answer - Click Here:
C

5. What does CAD stand for?

a) Computer Action Data

b) Commonly Available Data

c) Computer-Aided Design

d) Computer Aided Drawing

Answer - Click Here:
C

6. Graphics software packages are used for …

a) text

b) pictures

c) design

d) all  of these

Answer - Click Here:
B

7. Text or graphic movements are classified into?

a) animation

b) styles

c) designs

d) all of these

Answer - Click Here:
A

8. Animations having sound is …

a) audio

b) graphics

c) video

d) animation video

Answer - Click Here:
C

9. The refresh rate is basically measured in ?

a) kilo hertz

b) mega hertz

c) hertz

d) giga hertz

Answer - Click Here:
C

10. Display processor is also named as …

a) display coprocessor

b) graphics

c) editior processor

d) all of these

Answer - Click Here:
A

11. Which device  is required for specify scalar values?

a) scalator

b) specificator

c)  valuator

d) all of these

Answer - Click Here:
C

12. On screen, each screen point is referred to as _____

a) persistence

b) resolution

c) pixel

d) dot

Answer - Click Here:
A

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *