Clinical Psychology MCQs Questions Answers

Clinical Psychology MCQs Questions Answers

1: which of the following controls thyroid gland?

a) metabolism

b) glucose absorption

c) emotions

d) a and b

e) b and c

f) none of these

Answer - Click Here:
A

2: ——- is the process in which detecting ,translating and transmitting from external environment to brain…

a) adaptation

b) selective attention

c) sensation

d) perception

e) a and b both

f) none of these

Answer - Click Here:
C

3: Most common form of Mood Disorder…

a) Bipolar I

b) Bipolar II

c) Seasonal Affective Disorder

d) Major Depressive Disorder

e) a and c both

f) none of these

Answer - Click Here:
D

4: Which one option is not a compulsive behaviour with Obsessive-Compulsive Disorder?

a) Tapping

b) Hoarding

c) Washing

d) Checking

e) c and d both

f) none of these

Answer - Click Here:
A

5: —— disorders is not more common in female populations…

a) AN

b) MDD

c) BPD

d) SP

e) a and d both

f) none of these

Answer - Click Here:
C

6: Which one option is not commonly diagnosed in criminals?

a) Depersonalisation Disorder

b) Narcissistic Personality Disorder

c) Schizophrenia

d) Anti-Social Personality Disorder

e) a and d both

f) none of these

Answer - Click Here:
C

7: Many celebrities said to have experienced which type of somatic disorder…

a) Disorder

b) Body Dysmorphic Dearealisation Disorder

c) Hyperchondriasis

d) Somatoform Disorder

e) all of these

f) noe of these

Answer - Click Here:
C

8: Many celebrities said to have experienced which type of somatic disorder…

a) Disorder

b) Body Dysmorphic Dearealisation Disorder

c) Hyperchondriasis

d) Somatoform Disorder

e) all of these

f) noe of these

Answer - Click Here:
C

9: Our general method for dealing with environment is…

a) perceptual style

b) cognitive style

c) personality perceptual style

d) intelligence

e) none of these

f) a and c both

Answer - Click Here:
B

10: The childs increasing skill at using his muscles is because of…

a) An opportunity to exercise

b) Pushing by parents

c) Learning

d) Maturation

e) a and b

f) None of these

Answer - Click Here:
D

11: psychological domain is…

a) Style of behaving

b) Memory

c) Motor skills

d) Judgment

e) b an c both

f) None of these

Answer - Click Here:
A

12: Peoploe lost touch with reality , When they are…

a) Manic

b) Neurotic

c) Psychotic

d) Psychopathic

e)  c and d both

f)  None of these

Answer - Click Here:
C