Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Islamic Studies Multiple choice questions

Islamic Studies Multiple choice questions

(1) In the incident of the Barmoona who shaheed first?

a) Hazrat Haram bin Malhan(RA)b) Hazrat Hamza (RA)

c) Hazrat Zaid bin Sabit (RA)

d) Hazrat Zaid bin Haris (RA)

e) none of these

Answer - Click Here:
A

(2) Who was the first slave embracing Islam?

a)Hazrat Musaab bin Umair(RA)

b) Hazrat Zaid bin Haris (RA)

c) Hazrat Bilal bin Rubbah Habshi (RA)

d) Hazrat Hamza (RA)

e) none of these

Answer - Click Here:
C

(3) Who recited the Quran loudly Name the first Muslim?

a) Hazrat Bilal bin Rubbah (RA)

b) Hazrat Abubakar (RA)

c) Hazrat Zaid bin Haris (RA)

 d) Hazrat Abdullah bin Masood (RA)

e) Hazrat Ali (RA)

d) none of these 

Answer - Click Here:
D[/su_spoiler

(4)Name the first Non Arab who embraced Islam?

a) Hazrat Usamah bin Zaid (RA)

b) Hazrat Awais Qarni (RA)

c) Hazrat Farwah bin Umro (RA)

d) Hazrat Bilal Habshi (RA)

e) Hazrat Usman (RA)

f) A and C

Answer - Click Here:
C

(5) Name the famous city of Babylon is . . . .

a) Greece

b) Kuwait

c) Iraq

d) Jordan

e) Qatar

f) none of these

Answer - Click Here:
C

(6) In Which battle Hazrat Ali (RA) did not Participate?

a) Tabook

b) Badr 

c)nAhzab

d) Mota

e) none of these 

Answer - Click Here:
D

(7) Which of the following first Muslim who migrated to Madina?

a) Hazrat Abu Salam (RA)

b) Hazrat Talha (RA)

c)Hazrat Bilal (RA)

d) Hazrat Jaafar Tayyar (RA) 

e) Hazrat Umar (RA)

f) none of these

Answer - Click Here:
A

(8) The famous city of Gaza is . . . . 

a) Jordan

b) Palestine

c) Egypt

d) Iran

e) Afghanistan

f) A and B 

Answer - Click Here:
B

(9) When Halaku Khan captured the Baghdad?

a) 1338 AD 

b) 1320 AD

c) 1328 AD

d) 1335 AD

e) 1317 AD

f) none of these

Answer - Click Here:
C

(10) The Kingdom of Khawarzim was destroyed by . . . .

a) Changaiz Khan

b) Qublai Khan

c) Temur Lung

d) Halaku Khan

e) B and C

f) none of these

Answer - Click Here:
A

(11) Where is the grave of Hazrat Ibrahim A(S) . . . .

a)  Syria

b) Iraq

c) Palestine

d) Saudi Arabia

e) Sham

f) none of these

Answer - Click Here:
A

(12) The age of Hazrat Ali (ra) martyred at . . . .

a) 60

b) 55

c) 67

d) 58

e) 53

f) none of these

Answer - Click Here:
A

 

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.