Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Islamic personal law solved MCQs with answer

Islamic personal law solved MCQs with the answer

1. one of the following terms is Sale of goods for goods?

A. Musawama
B. Muqayada
C. Muraba
D. Both A and B
E. None of these

Answer - Click Here:
E

2. _____is the Revelation source of Islamic law.

A. Primary
B. Secondary
C. Only
D. None of these

Answer - Click Here:
A

3. which of the following rule of Analogy?

A. Translation
B. Deduction
C. Interpretation
D. None of these

Answer - Click Here:
B

4. ______is deal Shari-at Application Act 1962

A. Personal Law
B. Legislative Law
C. Customary Law
D. Both A and B
E. None of these

Answer - Click Here:
A

5. one of the following people established a prison-house for malefactors

A. Hazrat Abu Bakar (R A.)
B. Hazrat Umar (R.A.)
C. Hazrat Usman (R.A.)
D. Both A and B
E. None of these

Answer - Click Here:
A

6. Ta lab-e-Mombasa is_____.

A. Before decree
B. Before court
C. Before sale
D. None of these

Answer - Click Here:
C

7. Who was the first book on the science of law?

A. Imam Shafi’i
B. Imam Malik
C. Abu Hanifa
D. Both A and B
E. None of these

Answer - Click Here:
A

8. one of the following term used in Legitimacy may be presumed.

A. School certificate
B. Custom
C. Presumptive marriage
D. None of these

Answer - Click Here:
D

9. Plurality of wives also _____.

A. Polygamy
B. Bigamy
C. Polyandry
D. None of these

Answer - Click Here:
B

10. The first Muslim Family Laws Ordinance was introduced in____year.

A. 1960
B. 1959
C. 1961
D. None of these

Answer - Click Here:
C

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.