Islamiat MCQs Compulsory

Islamiat MCQs Compulsory

(1)The first structure of the Holy Kabaa was built by?

a) Hazrat Moosa (AS)

b) Hazrat Ibraheem (AS)

c) Hazrat Adam (AS)

d) Hazrat Yahya (AS)

e) All of the above

Answer - Click Here:
C

(2) After completing the seven rounds where does the Haji go?

a) Say’ee

b) Tawaf-e-Rukh

c) Arafat

d) Al-Multazim

e) None of these

Answer - Click Here:
D

(3) The meaning of Arafat is?

a) Plain

b)Desert

c) Mountain

d) Forest

e) All of the above

Answer - Click Here:
A

(4) The Haji runs between Safa and Marwah how many times?

a) 10

b) 12

c) 7

d) 15

e) A and B

Answer - Click Here:
C

(5) After perfoming Say’ee where haji go?

a) Muzdalfa

b) Arafat

c) Mina

d) Safaa

e) All of the above

Answer - Click Here:
C

(6) Hajj is perfomend in which month?

a) Safar

b) Zil-Hajj

c) Muharram

d) Zi-Qaada

e) Rajab

Answer - Click Here:
B

(7) The pebbles for throwing at Shaitan are picked up from?

a) Arafat

b) Muzdalfa

c) Mina

d) Safa

e) All of the above

Answer - Click Here:
B

(8) The short Surah of Holy Quran is?

a) Surah Alaq

b) Surah Falaq

c) Surah Fateha

d) Surah Kausar

e) Surah Bakra

Answer - Click Here:
D

(9) On the produce of agricultural land the compulsory tax is?

a) Zakat

b) Poll Tax

c) Poor Tax

d) Ushr

e) None of these

Answer - Click Here:
D

(10) The running between Safa and Marwah is called?

a) Tawaf

b) Say’ee

c) Waqaf

d) Rami

e) All of the above

Answer - Click Here:
B

(11)The Surah which is known as Umm-ul-Kitab ?

a) Fateha

b) Yaseen

c) Baqara

d) Rahman

e) Alaq

Answer - Click Here:
A

(12) The authentic Hadees is known as?

a) Masnad

b) Sahifah

c) Saadiqah

d) Sahih

e) None of these

Answer - Click Here:
D