Islamiat MCQs FSC

Islamiat MCQs FSC

(1) The capital of Iraq is . . . .

a) Najaf

b) Kufa

c) Tehran

d) Baghdad

e) Sham

f) none of these

Answer - Click Here:
D
(2) Alexandria is the major seaport of . . . .
a) Egypt
b) Iraq
c) Baghdad
d) Jordan
e) Iran
f) none of these
Answer - Click Here:
A
(3)The new name of Istanbul is . . . .
a) Athens
b) Rome
c) Constantinople
d) Iraq
e) Iran
f) none of these
Answer - Click Here:
C

(4) One of the first great Arab Alchemist was . . . .

a) Al Razi

b) Jabber Bin Hayyan

c) Ibne Sina

d) Yahya Bin Mansoor

e) Ab Hanifa . . . .

f) none of these

Answer - Click Here:
B

(5) A total number of surahs in Quran on the name of cities . . . .

a) Five

b) Two

c) One 

d) Three

e) Six

f) none of these

Answer - Click Here:
C

(6) In which AD the Kingdom of khwarzim was destroyed by . . . .

a) Temur lung

b) Halaku Khan

c) Changaiz Khan

d) Qublai Khan

e) A and C

f) none of these

Answer - Click Here:
C

(7) What is the name of first Abbasid caliph was . . . .

a) Marwan

b) Saffah

c) Saleh Bin Abdullah

d) Abbas Bin Ali

e) Umer Bin Marwan

f) none of these

Answer - Click Here:
B
(8) Adam is a word of which language  . . . .
a) Syriani
b) Hindi
c) Persian
d) Arabic
e)  Urdu
f) none of these
Answer - Click Here:
A
(9) What is the height of Hazrat  Adam AS . . . .
a) 95 feet
b) 60 feet
c) 70 feet
d) 90 feet
e) 75 feet
f) none of these
 
Answer - Click Here:
D

 

(10) Total number of Sahifay were revealed to Hazrat Idrees AS . . . .

a) 30

b) 20

c) 40

d) 10

e) 5

f) none of these

Answer - Click Here:
A

(11) In which Hijri Hazrat Ali (RA) martyred in the age of . . . .

a) 35 Hijri

b) 45 Hijri

c) 50 Hijri

d) 40 Hijri

e) 30 Hijri

f) none of these

Answer - Click Here:
D
(12) Siyyam of Ramazan was ordered . . . .

a) 4 AH

b) 7 AH

c) 5 AH

d) 2 AH

e) 3 AH

f) none of these

Answer - Click Here:
D