Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Islamiat Compulsory MCQs

Islamiat Compulsory MCQs

(1) In the Holy Quran how many times Zakat appears in Salat . . . .

a) 33

b) 31

c) 30

d) 32

e) 25

f) none of these

Answer - Click Here:
D

(2) The backbone of the economic system of Islam is . . . .

a) Zakat

b) Jehad

c) Tax

d) Ushr

e) A and B

f) none of these

Answer - Click Here:
A

(3) The word Zakat is derived from . . . .

a) Zaka

b) Tazkiya

c) Zakariya

d) Aand B

e) none of these

Answer - Click Here:
B

(4) Meaning of Muzdalfa is . . . .

a) Stream

b) Desert

c) Forest

d) Plain

e) Mountain

f) none of these

Answer - Click Here:
D

(5) In the Quran the smallest number of verses in a surah is . . . . 

a) Six

b) Two

c) One

d) Four

e) Three

f) none of these

Answer - Click Here:
E

(6) Total number of Mosques are mentioned in the Holy Quran . . . 

a) 15

b) 3

c) 4

d) 10

e) 9

f) none of these

Answer - Click Here:
C

(7) Total number of Manazil in the Holy Quran . . . . 

a) 7

b) 10

c) 8

d) 15

e) 4

f) none of these

Answer - Click Here:
A

(8) How many parts is divided in the holy quran . . . . 

a) Twenty Five

b) Twenty

c) Thirty

d) Ten

e) Five

f) none of these

Answer - Click Here:
C

(9) Islamic law is called . . . .

a) Independence

b) Orudence

c) Jurisprudence

d) All of them

e) B and C 

f) none of these

Answer - Click Here:
C

(10) After assuming Ihraam the most important step of Hajj is . . . .

a) Rami

b) Waquf

c) Tawaf

d) Jamarat

e) B and C

f) none of these

Answer - Click Here:
B

(11) After Wquf the Second important step of Hajj is . . . .

a) Tawaf

b) Sacrifice

c) Say’ee

d) rami

e) All of them

f) none of these

Answer - Click Here:
A

(12)  The meaning of Holy Quran is . . . . 

a) He collected together

b) He recited

c) He read

d) All of them

e) none of these

Answer - Click Here:
D