Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Minor X law Solved MCQs with answer

Minor X law Solved MCQs with Answers

1. one of the following Acceptance of proposal should be unconditional and?

A. Uncompleted
B. Legal
C. Complete
D. Illegal
E. None of these

Answer - Click Here:
C

2. _____ parties are there in a contract of guarantee.

A. 3
B. 7
C. 2
D. None of these

Answer - Click Here:
A

3. one of the following is not contract?

A. Insurance
B. Promise
C. Agreement
D. Acceptance
E. None of these

Answer - Click Here:
C

4. Which of the following is eligible to become director of a company?

A. Minor
B. Un-discharged insolvent
C. The person representing a creditor
D. Both A and B
E. None of these

Answer - Click Here:
C

5. _____is used that where implementation of agreement.

A. Proposal
B. Parties
C. Law
D. Advocates
E. None of these

Answer - Click Here:
C

6. ____meeting is a Extra-ordinary general meeting of a company.

A. Statutory meeting
B. Annual general meeting
C. Plenary meeting
D. None of these

Answer - Click Here:
A

7. which is not a fraud where the opposite_____?

A. Consent
B. legally
C. Deceive
D. Defeat
E. None of these

Answer - Click Here:
C

8. In which year Companies Act repealed by the Companies Ordinance?

A. 1933
B. 1934
C. 1946
D. None of these

Answer - Click Here:
A

9. consideration is illegal such agreement is_____

A. Improper
B. Proper
C. void
D. Voidable

Answer - Click Here:
C

10. one of the following is assent of arbitrator ______ ?

A. Necessary
B. Not required
C. Optional
D. None of these

Answer - Click Here:
C

11. one of the following damage not resulted from the straight injury?

A Specific damage
B. Remote damage
C. Complete damage
D. Direct damage
E. None of these

Answer - Click Here:
B

12. ____is the Nature of misconduct justifying the removal of the arbitrator.

A. Procedural
B. Moral
C. Legal
D. Both A and B
D. None of these

Answer - Click Here:
C

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.