Maths MCQs

Maths MCQs

1. Methods to find L.C.M is/are
A. 5
B. 4
C. 1
D. 2

Answer - Click Here:
C

2.  What is meant by Prime Numbers?
  A. divided by any Number
  B. divided by Even Numbers
  C. divided by Number 1 & by itself Number
  D. divided by Odd Numbers 

 

Answer - Click Here:
C

3. What is the greater of the two if the division of 2 consecutive odd integers gives 0.71 as the result?
A. 7
B. 6
C. 4
D. 9

Answer - Click Here:
A

4. Methods to find H.C.F are
A. 5
B. 2
C. 1
D. None of these

Answer - Click Here:
B

5. Which one is false if an integer R leaves a remainder 5 when it is divided by 8?
A. Number 5 less than R is a multiple of 8.
B. When multiplied by 3 R always gives a result which is completely divisible by 2.
C. None of these
D. All of these

Answer - Click Here:
B

6. 12 inches equal to how many centimeters?
  A. 30.48
  B. 27
  C. 32.12
  D. 23
  E. None of the above

 

Answer - Click Here:
A

7. Simplify 5⁄2 ÷ 1⁄x

  A. 2 ⁄ 5x
  B. 2x ⁄ 5
  C. 5x ⁄ 2
  D. 5 ⁄ 2x
  E. None of the above

 

Answer - Click Here:
C

8. Which is closest to 0.5?
  A. 1?9
  B. 1?2
  C. 1?3
  D. None of these

 

Answer - Click Here:
B

9. What comes next in the sequence: 2, 4, 10, 28, __?
  A. 74
  B. 80
  C. 66
  D. 82
  E. None of the above

 

Answer - Click Here:
D

10. Who is known as the Father of Calculus?
  A. Isaac Newton
  B. Herodotus
  C. Aristotle
  D. Al-Khwarizmi

Answer - Click Here:
A

11. Simplify a(c – b) – b(a-c)

  A. ac + 2ab + bc
  B. ac – 2ab + bc
  C. ac – 2ab – bc
  D. ac + bc

Answer - Click Here:
B

12. √(6400/22500) =?
  A. 101021
  B. 5?43
  C. 8?21
  D. 8?15 

Answer - Click Here:
D