MCQs of Probability Theory

MCQs of Probability Theory

Let’s begin with some most important MCs of Probability Theory.

1. When we throw a coin then what is the probability of getting head?

A. 1/2
B. 3
C. 4
D. 1

Answer - Click Here:
A

2. When we throw a coin then what is the probability of getting a tail?
A. 2
B. 1/2
C. 5
D. 0

Answer - Click Here:
B

3. When we tossed three unbiased coins then what is the probability of getting at least 2 tails?
A. 1/6
B. 1/3
C. 1/2
D. 0

Answer - Click Here:
C

4. When we throw a dice then what is the probability of getting the number greater than 5?
A. 1/5
B. 1/6
C. 1/2
D. 1/3

Answer - Click Here:
B

5. When we throw two dice then what is the probability of getting a sum 9?
A. 2/9
B. 1/12
C. 1/9
D. All of these

Answer - Click Here:
C

6. Events which can never occur together In probability theories then it is classified as?
A. mutually exclusive events
B. collectively exclusive events
C. mutually exhaustive events
D. None of these

Answer - Click Here:
A

7. If J and K will be two variables then the Joint probability of independent events J and K is equal to?
A. P(J) + P(K)
B. P(J) * P(K)
C. P(J) * P(K) – P(J * K)
D. P(J) * P(K) + P(J-K)

Answer - Click Here:
B

8. All possible outcomes for a random experiment are called?
A. sample space
B. event space
C. numerical space
D. both b and c

Answer - Click Here:
D

9. What is the marginal probability of dependent events and independent events?
A. one
B. different
C. same
D. All of these

Answer - Click Here:
C

10. When we consider an event B then non-occurrence of event B is?
A. A is equal to zero
B. intersection of A
C. complement of A
D. union of A

Answer - Click Here:
C

You can also know the following topics

Probability MCQs with answers pdf | probability MCQ | MCQ on probability class 12 | probability important questions for competitive exams | MCQ on probability class 9 | MCQ on probability class 10 | which is not related to probability MCQ | basic probability multiple choice questions pdf.

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]