Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

MCQs of Arithmetic

Table of Contents

MCQs of Arithmetic

1. What is the missing number in 2,3,5,7,11,_,17?
A. 9
B. 15
C. 13
D. None of these

Answer - Click Here:
C

2. What will be the Common difference of sequence 5,8,11,14,…?

A. 3
B. 4
C. 1
D. 0

Answer - Click Here:
A

3. This series is called 2,4,6,8,10,12,… ?

A. Geometric series
B. A.P
C. arithmetic series
D. G.P

Answer - Click Here:
B

4. What is the fraction of 5%?
A. 1/25
B. 1/20
C. 1/20
D. 1/30

Answer - Click Here:
C

5. What is the Average of 1,2,3,4,5?
A. 3
B. 5
C. 4
D. 0

Answer - Click Here:
A

7. Express 10 Percent of 100?
A. 5
B. 3
C. 15
D. 10

Answer - Click Here:
D

8. What is the percentage of 1.09?
A. 10.9%
B. 109%
C. 1.09%
D. None of these

Answer - Click Here:
B

9. What will be the answer to this series(-5)x(-4)X(-3)?
(A) 180
(B) 60
(C) -60
(D) All of these

Answer - Click Here:
C

10. 6+(5×42+3) is equal to?
A. 89
B. 98
C. 99
D. 100

Answer - Click Here:
A

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *