Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

MCQs of Trigonometry

Table of Contents

MCQs of Trigonometry

1. What is the value of 240° when it is converted into radians?
A. p/4
B. p/6
C. 4p/3
D. 3p/4

Answer - Click Here:
C

2. 1 + tan²2? is equal to?
A. csc²2?
B. sec²2?
C. sec²?
D. csc²?

Answer - Click Here:
B

3. Cos²2? is equal to?
A. 1 + sin²?
B. 1 – sin²?
C. 1 – sin?
D. None of these

Answer - Click Here:
A

4. Csc²?/2-cot²?/2 is equal to?
A. 0
B. 1
C. -1
D. All of these

Answer - Click Here:
C

5. Sec²?-tan²? is equal to?
-1
sec²2?
0
1

Answer - Click Here:
B

6. 1 + cot²2? is equal to?
A. sec²2?
B. csc²2?
C. csc²?
D. sec²?

Answer - Click Here:
D

7. Sec²? is equal to?
A. 1 – tan²?
B. 1 – cos²?
C. 1 + tan²?
D. All of these

Answer - Click Here:
C

8. Cos²?/2 is equal to?
A. 1 – sin²?
B. 1 – sin²?/2
C. sec²2?
D. csc²2?

Answer - Click Here:
B

9. 16°40’38? is equal to?
A. 16°
B. 17°
C. 60038?
D. None of these

Answer - Click Here:
C

10. In case of Cosine Rule of any triangle ABC, c² =?
A. a² – b² + 2ab sin A
B. a² + b² + 2ab cos A
C. a² + b² – 2ab cos C
D. c² + a² + 2ac cos C

Answer - Click Here:
C

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *