MCQs of Conic

MCQs of Conic

Let’s begin with some most asked important MCs of Conic.

1. The line which is perpendicular to the tangent line is called?
A. derivative
B. limit
C. secant line
D. normal line

Answer - Click Here:
D

2. What is the eccentricity of an ellipse?
A. 0 < e < 1
B. e > 1
C. e < 1
D. e = 1

Answer - Click Here:
A

3. What is the perpendicular distance from the point (3,−4) to the line
3×2−4x+10=0?
A. 6
B. 9
C. 7
D. 12

Answer - Click Here:
C

4. Which point of a parabola is closest to the focus is?
A. directrix
B. vertex
C. eccentricity
D. latus rectum

Answer - Click Here:
A

5. How many points in which the line y=mx+c intersects the circle x2+y2=a2?
A. 6
B. 2
C. 5
D. 4

Answer - Click Here:
B

6. What is the center of the circle of this equation 4×2+4y2-8x+12y-25=0?
A. (-2,3)
B. (2,-3)
C. (4,-6)
D. (-4,6)

Answer - Click Here:
C

7. What is the radius of the circle of this equation 4×2+4y2-8x+12y-25=0?
A. 7
B. 10
C. 12
D. None of these

Answer - Click Here:
D

8. What is the length of latus rectum If the distance between vertex and focus is 3?
A. 8
B. 12
C. 4
D. None of these

Answer - Click Here:
B

9. The discriminant of a conic is h2-ab=0, then it is called?
A. ellipse
B. hyperbola
C. parabola
D. circle

Answer - Click Here:
C

10. What is the focus of the parabola y2=-8(x-3)?
A. (1,0)
B. (0,0)
C. (1,1)
D. (0,1)

Answer - Click Here:
A

You can also know the following topics

Conic sections MCQ pdf | conic sections questions | engineering drawing conic sections | conic section and projection | parabola MCQs with answers | which conic shape is widely used in engineering applications in conic sections if the section is parallel to the axis of the section then it will be | conical curves in engineering drawing calculus questions and answers pdf | MCQ on integral calculus.

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]