Company Marketing Strategy MCQs Interview Questions Answers

Company Marketing Strategy MCQs Interview Questions Answers

1: Considering competitive positions, firm other than market leader who is fighting hard in its industry to increase market share is classified as _________________.select the correct option.
A. market leader
B. market follower
C. market niche
D. market challenger
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

2: Company whose strategies are in accordance to strategy of other competitive firms in industry is classified as _________________.select the correct option.
A. customer-centered company
B. profit-centered company
C. market-centered company
D. competitor centered company
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
D

3: Analysis conducted to examine benefits that are seen by customers and how customers value offers of competitors is classified as _________________.select the correct option.
A. benchmarking
B. customer value analysis
C. corporate image analysis
D. strategic behavior analysis
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
B

4: International markets can be segmented on basis of factors such as _________________.select the correct option.
A. geographic location
B. cultural factors
C. economic factors
D. Now above
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
E

5: Process of assessing objectives, strengths, weaknesses, strategies and reaction patterns of competitors is classified as ______________. Which of the following is a correct statement?
A. branding analysis
B. premium analysis
C. competitor analysis
D. corporate analysis
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
D

6: Concept through which life is brought up in the message of advertising strategy in a memorable and distinctive way is classified as ______________. Which of the following is a correct statement?
A. persuasive concept
B. rational concept
C. reminder concept
D. creative concept
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
D

7: According to competitive positions, main focus of market follower strategy is to ______________. Which of the following is a correct statement?
A. follow at a distance
B. multiple niching
C. full frontal attack
D. expand market share
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
A

8: Company wants to nurture, retain and grow its customer of customer group called ______________. Select a suitable option.
A. Strangers
B. True friend
C. Barnacles
D. Butterflies
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
B

9: In ‘stages of adoption process’, customer decides to become regular user in ______________. Select the suitable option.
A. adoption
B. awareness stage
C. interest stage
D. evaluation stage
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
A

10: Segmentation of international markets on basis of stability of governments is included in ______________. Select the suitable option.
A. political and legal factors
B. geographic location
C. cultural factors
D. economic factors
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
A

11: Segmentation done on basis of regions or areas to live such as urban, suburban and rural areas is define as ______________. Select a suitable option.
A. behavioral segmentation
B. geographic segmentation
C. demographic segmentation
D. psychographic segmentation
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
B

12: Market segments must be ______________. Select the suitable option.
A. attainable
B. measurable
C. accessible
D. NONE of above
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
E

13: Market offering can be combination of ______________. Which of the following option is correct?
A. product & services
B. Information
C. Places
D. None of the above
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
E

14: Considering competitive positions, company with largest share in market in its industry is classified as ______________. Which of the following option is correct?

A. market challenger
B. market leader
C. market follower
D. market niche
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

r
15: Customer-driven marketing strategy is another name of ______________. Which of the following option is correct?

A. The selling concept
B. The marketing concept
C. The product concept
D. The societal marketing concept
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

16: In an industry, group of firm which follows similar strategy is classified as ______________. Which of the following option is correct?

A. outbound group
B. strategic group
C. inbound group
D. comparative group
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

17: According to competitive positions, main focus of market leader strategy is to ______________. Which of the following option is correct?

A. expand market share
B. indirect attack
C. multiple niching
D. full frontal attack
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

18: Adopter group ‘laggards’ are ____________ Select the suitable option.

A. tradition-bound
B. deliberate
C. guided by respect
D. skeptical
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A
Answer
19: Social class group which earns through exceptional ability is best classified as ____________. Select a suitable option.

A. upper uppers
B. upper middles
C. working class
D. lower uppers
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D
Answer
20: ‘undifferentiated marketing’ is also called as _____________. Select the suitable option.

A. micromarketing
B. mass marketing
C. segmented marketing
D. concentrated marketing
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B
Answer
21: Market consists of. Select a suitable option.

A. Potential buyers
B. Actual buyers
C. Both a and D
D. None of the above
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
F
Answer
22: Customers of smaller banks are considered as an example of. Select a suitable option.
A. Butterflies
B. True friend
C. Strangers
D. Barnacles
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
D
Answer
23: Company and brand positioning must be stated in ______________.Which of the following is a suitable option?
A. points of similarities
B. differentiation
C. competitive edge statement
D. positioning statement
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
D
Answer

24: Kind of strategy which is used by the company to achieve advertising objectives is classified as ______________.Which of the following is a suitable option?
A. advertising budget
B. advertising strategy
C. advertising objective
D. advertising messages
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B
Answer

25: According to management guru Peter Drucker, marketing aims to sell ______________.Which of the following is a suitable option?
A. Necessary
B. Unnecessary
C. None of above
D. Not already available
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D
Answer
Answer
26: Tendency to which results of innovation are communicated to others is classified as ______________.Which of the following is a suitable option?
A. compatibility
B. relative advantage
C. divisibility
D. communicability
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
D

27: Person’s own living or interacting and acting pattern is classified ______________.Which of the following is a suitable option?
A. social class
B. lifestyle
C. personality and self-concept
D. None of the above
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B
Answer

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]