Customer-Driven Marketing Strategy MCQs Questions Answers

four major steps in designing a customer-driven marketing strategy

Customer-Driven Marketing Strategy MCQs Questions Answers

1: Companies that targets market very narrowly is called _______________.select the correct option.
A. micromarketing
B. mass marketing
C. segmented marketing
D. niche marketing
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

2: Niche marketing helps more is called __________.which of the following statement is correct,
A. retail store
B. smaller firms
C. larger firms
D. business giants
E. All of these
F. Both A and B
[su_spoiler title=”Answer – Click Here:” class=”padding: -10px;”]B[/su_spoiler]

3: Toyota Corporation which produces several different brands of cars is an example of
A. segmented marketing
B. niche marketing
C. Mass marketing
D. micromarketing
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

4: Royal Caribbean hotel chain which targets families and high energy couples is an example of ____________.which of the following statement is correct,

A. behavioral segmentation
B. geographic segmentation
C. income segmentation
D. psychographic segmentation
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

5: Countries having industrial economic structure are _______________.select the suitable option.

A. The United States and Japan
B. Saudi Arabia and Chile
C. Brazil and China
D. both a and d
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

6: Segment whose size, the purchasing power of customers and profiles of customers in segments can be measured in terms of numerical figures is considered as ____________.which of the following statement is correct,

A. substantial segment
B. attainable segment
C. measurable segment
D. accessible segment
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

7: ‘market segmentation’ includes _______________.select a suitable option.
A. psychographic segmentation
B. geographic segmentation
C. demographic segmentation
D. none of above
E. All of these
F. Both A and B
Answer - Click Here:
E

8: Kind of product mix and marketing mix which appeals a large number of buyers is called ____________.which of the following statement is correct,

A. micromarketing
B. mass marketing
C. segmented marketing
D. niche marketing
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

9: Segment that could be reached easily and well served is considered as ____________.which of the following option is correct,

A. attainable segment
B. measurable segment
C. accessible segment
D. substantial segment
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

10: Global product strategy in which product to be marketed is changed a little to be adapted in a foreign market is classified as ____________.which of the following option is correct,
A. communication adaptation
B. product adaptation
C. straight product extension
D. dual adaptation
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

11: Division of market on basis of separate needs and behaviors is called _______________.select a suitable option.
A. positioning
B. market segmentation
C. targeting
D. differentiation
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

12: Market segmented on basis of ‘loyalty status of customers toward brands’ is best classified as _______________.select the suitable option.
A. behavioral segmentation
B. geographic segmentation
C. demographic segmentation
D. psychographic segmentation
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
A

13: A company’s targeting strategy depends on ____________.which of the following option is correct,
A. the company’s external equity
B. the product life cycle stage
C. the product growth cycle stage
D. a company’s internal equity
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

14: Way of selling goods produced in the home country with little modification or no modification into the foreign market is classified as ____________.which of the following option is correct,

A. licensing
B. exporting
C. importing
D. joint venturing
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
B

15: Strategy which does not after large market to capture smaller share is called _______________.select the correct option.
A. micromarketing
B. mass marketing
C. segmented marketing
D. niche marketing
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

16: Market divided on basis of social class as ‘lower lowers, upper lowers and middle class’ is an example of ____________.which of the following option is correct,

A. behavioral segmentation
B. geographic segmentation
C. demographic segmentation
D. psychographic segmentation
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

17: Kind of joint venture in which company signs an agreement with foreign producers to provide services or manufacture goods is classified as _______________.select the correct option.
A. management contracting
B. investment ownership
C. contract manufacturing
D. joint ownership
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
C

18: Global communication and product strategy in which communication and product both are adjusted to fit in a foreign market is classified as ____________.which of the following,

A. communication adaptation option is correct

B. product adaptation
C. straight product extension
D. dual adaptation
E. All of these
F. Both A and B

Answer - Click Here:
D

What are the four major steps in designing a customer-driven marketing strategy?

Answer - Click Here:
Market segmentation, targeting, differentiation, and positioning are the four major steps in designing a customer-driven marketing strategy.

What is Market segmentation?

Answer - Click Here:
Market segmentation is the process of segmenting(depends on customer characteristics) a market of important customers into different  segments. 

The primary determining factor controlling market segmentation is which of the following?

(A). Whether or not the market segment is profitable

(B). Whether or not the market segment is loyal

(C). Whether or not the market segment is feasible

(D). None of these

Answer - Click Here:
(C). Whether or not the market segment is feasible

What is Market targeting?

Answer - Click Here:
Market targeting is the process of evaluation in which we evaluate that how much market segment's are good for a good profit and then we select one or more segments to enter into the market.

​______ consists of arranging for a market offering to occupy a​ clear, distinctive, and desirable place relative to competing products in the minds of target consumers.

Answer - Click Here:
Positioning

A customer​ value-driven marketing strategy seeks to build the right​ ____with the right​ ____.

Answer - Click Here:
Relationships, customers

_______ involves dividing a market into smaller segments of buyers with distinct needs or behaviors that might require separate marketing strategies.

Answer - Click Here:
Market segmenting

There are four major variables that might be used in segmenting consumer markets. Those major variables are​ ______variables.

Answer - Click Here:
​ demographic,​ psychographic, geographic, and behavioral.

What is the relationship between market segmentation target marketing and positioning?

Answer - Click Here:
​ First step is to make the global market  segments, after that we target one or more potential segments, it is very important to make a plan to complete a target with success. So, we can say that market segmentation, market targeting and product positioning have a relationship between them.

What are three c’s of a customer-driven services marketing strategy?

Answer - Click Here:

  1. The Company.
  2. The Customers.
  3. The Competitors.

Which of the following is the rationale behind developing a customer-driven marketing strategy?

(A).Realizing that a business cannot serve all customers in the same way

(B).Realizing that customers are loyal to businesses that cater to them

(C).Both A and B

(D).Realizing that a business’s profits are reliant on customers

E. None of these

Answer - Click Here:
(A).Realizing that a business cannot serve all customers in the same way.

Market segmentation can be based on all of the following EXCEPT

(A). geographic location

(B) .psychographics

(C). demographics

(D). profit

(E). C and D

Answer - Click Here:
​(D). profit

While designing a customer-driven marketing strategy, marketers are likely…?

(A). divide the market into smaller segments

(B). Combine the market segments

(C). None of these

Answer - Click Here:
(A). divide the market into smaller segments

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]