Posted on November 15th, 2018

Taxation Law MCQs Multiple Choice Questions

Taxation Law MCQs Multiple Choice Questions

1. An indirect tax is charged on __________:
A. Profits
B. Gains
C. Income
D. Spending

Answer - Click Here:
D

2. Who is the administrator of the UK tax system?
A. HM Customs and Excise
B. The Chancellor of the Exchequer
C. HM Revenue and Customs
D. HM Inland Revenue

Answer - Click Here:
C

3. __________ is an indirect tax:
A. Inheritance tax
B. Value-added tax
C. Income tax
D. Corporation tax

Answer - Click Here:
B

4. Which is not a source of UK tax law?
A. Statutory instruments
B. Statute law
C. Case law
D. HMRC Statements of Practice

Answer - Click Here:
D

5. The tax year for individuals runs from _________________:
A. 1 April to the following 31 March
B. 6 April to the following 5 April
C. 5 April to the following 6 April
D. 1 January to the following 31 December

Answer - Click Here:
B

6. An individual self-assessment tax return which is filed on paper must normally be filed by _______________________:
A. 31 October following the tax year to which the return relates
B. 31 December following the tax year to which the return relates
C. 31 January following the tax year to which the return relates
D. 31 March following the tax year to which the return relates

Answer - Click Here:
A

7. What is The “filing date” for the tax year 2017-18?
A. 5 April 2019
B. 31 October 2018
C. 31 January 2019
D. 31 January 2018

Answer - Click Here:
C

8. A taxpayer who is in business or who lets property must normally keep records for how many years?
A. Seven
B. Five
C. Two
D. Nine

Answer - Click Here:
B

9. An appeal against an HMRC decision must be made in writing within ___________:
A. 50 days
B. 35 days
C. 33 days
D. 30 days

Answer - Click Here:
D

10. Tax avoidance is illegal. True or False?
A. True
B. False
C. Both A & B
D. None of the above

Answer - Click Here:
B

11. The first payment on account for the tax year 2017-18 falls due on:
A. 31 January 2018
B. 30 July 2017
C. 22 July 2018
D. 25 January 2019

Answer - Click Here:
A

12. An individual who does not receive a notice to submit a tax return for 2017-18, must notify HMRC by:
A. 21 January 2019
B. 30 April 2018
C. 5 October 2018
D. 19 April 2019

Answer - Click Here:
C

0Shares