Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Geography MCQs for 1st-year FSC class

Geography MCQs for 1st-year FSC class

1. When condensation takes place at 32 degrees then it is in the form of_____?
A. Raining
B. Snow falling
C. Hailing
D. Frosting

 

Answer - Click Here:
A

2. Is the tornado most furious on_____?
A. Moon
B. Earth
C. Sattelite
D. All of these

 

Answer - Click Here:
B

3. Extrusive igneous rocks called_____rocks?
A. Stormic
B. Dangerous
C. Volcanic
D. Chemical

 

Answer - Click Here:
C

4. When_____has gone then rain is falling?
A. Evaporation
B. Snow falling
C. Sun shining
D. Condensation

 

Answer - Click Here:
D

5. The line at which the front meets the Surface of the_____is called a surface front?
A. Land
B. earth
C. Planet
D. Both A and B

 

Answer - Click Here:
B

6. Igneous rocks are _____?
A. Crystalline
B. Transparent
C. Brittle
D. Layers

 

Answer - Click Here:
A

7. There are three types of rainfall: orographic rainfall, Conventional rainfall and_____?
A. Relief rainfall
B. Torrent rainfall
C. Cyclonic rainfall
D. None of these

 

Answer - Click Here:
C

8. Where two_____air masses meet the Surface of contact then it is called fronts?
A. Equal
B. Same
C. Like
D. Unlike

 

Answer - Click Here:
D

9. Igneous rocks are_____?
A. Non-porous
B. Solid
C. Porus
D. Hard
Answer: A

10. Igneous rocks do not have_____?
A. Marks
B. Impressions
C. Fossils
D. None of these

 

Answer - Click Here:
C

D