Analyzing Marketing Environment MCQs interviews Questions Answers

Analyzing Marketing Environment MCQs interviews Questions Answers

1. Type of question in which all possible choices are given in the questionnaire is ________?
A. close-ended question
B. open-ended question
C. Both a and b
D. none of above

Answer - Click Here:
A

2. In the marketing process, the first step is to.
A. develop a research plan
B. define research objectives
C. Both A & B
D. implement a research plan
e. none of the above

Answer - Click Here:
B

3. Changes made in product characteristics such as quality, style, and features are called
A. modifying the raw material schedule
B. modifying marketing mix
C. Both A & B
D. modifying the product
E. modifying the market
F. None of these

Answer - Click Here:
D

4. ‘non-probability sample’ includes_________?
A. cluster sample
B. stratified random sample
C. Both A & B
D. simple random sample
E. convenience sample
F. None of these

Answer - Click Here:
E

5. In the existing market strategy of introducing a new product is classified as_______.
A. Market penetration
B. Market development
C. Both A & B
D. Product development
E. Diversification
F. None of these

Answer - Click Here:
D

6. logistical network that moves finished product from the company to resellers and so to finish users are assessed as_______?
A. reverse distribution
B. risk-averse distribution
C. Both A & B
D. inbound distribution
E. outbound distribution
F. None of these

Answer - Click Here:
E

7. analysis that is employed to explain the market potential of any market giving is best classified as
A. exploratory research
B. casual research
C. Both A & B
D. descriptive research
E. both a and c
F. None of these

Answer - Click Here:
D

8. Advertising and personal selling can be referred to as_______ In marketing strategy.
A. Product
B. Place
C. Both A & B
D. Price
E. Promotion
F. None of these

Answer - Click Here:
E

9. ‘Family Dollar’ is evaluating one location out of the many by checking near areas conditions is associate as______.
A. ethnographic research
B. experimental research
C. Both A & B
D. observational research
E. survey research
F. None of these

Answer - Click Here:
D

10. Arrangement of various market performance measures as a single display to monitor results is known as as_____.
A. Marketing dashboard
B. Return on investment
C. Both A & B
D. Marketing scorecard
E. Both a and b
F. None of these

Answer - Click Here:
A

11. “________ fever” results from the convergence of a good vary of forces within the marketing environment—from technological, economic, and demographic forces to cultural, social, and political ones.
A. Cultural
B. Marketing
C. Both A & B
D. Technographic
E. Millennial
F. None of these

Answer - Click Here:
E

12. The ______________________ consists of the actors and forces outside marketing that have an effect on marketing management’s ability to develop and maintain palmy relationships with its target customer.
A. marketing system
B. marketing organization
C. Both A & B
D. marketing network
E. marketing environment
F. None of these

Answer - Click Here:
E

13. Which of the subsequent terms best describes the environment that includes the forces getting ready to the corporate that has an effect on its ability to serve its customers—the company, suppliers, promoting channel companies, client markets, competitors, and publics?
A. macroenvironment
B. microenvironment
C. Both A & B
D. global environment
E. networked environment
F. None of these

Answer - Click Here:
B

14. In a company’s microenvironment all of the following would be considered EXCEPT:
A. political forces.
B. marketing channel firms.
C. Both A & B
D. publics.
E. customer markets.
F. None of these

Answer - Click Here:
A

15. Which of the subsequent BEST describes the environment that contains the larger social group forces that have an effect on the company-level environment—demographic, economic, natural, technological, political, and cultural forces?
A. macroenvironment
B. microenvironment
C. Both A & B
D. global environment
E. networked environment
F. None of these

Answer - Click Here:
A

16. In a company’s macro environment all of the following would be considered to be a part EXCEPT:
A. marketing channel forces.
B. demographic forces.
C. Both A & B
D. technological forces.
E. natural forces.
F. None of these

Answer - Click Here:
A

17. Finance, analysis and development, purchasing, and manufacturing are all activities that are a part of that element of the microenvironment?
A. the suppliers.
B. the company’s internal environment
C. Both A & B
D. the marketing channel firms
E. the publics
F. None of these

Answer - Click Here:
B

18. The company’s mission, objectives, broad strategies, and policies are set by __________ management.
A. Mid-level
B. Top
C. Both A & B
D. Marketing
E. Tactical
F. None of these

Answer - Click Here:
B

19. ________________ are an important link within the company’s overall “value delivery system” since they supply the resources required by the company to produce its merchandise and service.
A. Competitor networks
B. Marketing intermediaries
C. Both A & B
D. Suppliers
E. Service representatives
F. None of these

Answer - Click Here:
D

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)

    Buy advertisement space on T4Tutorials

    For more details email [email protected]