Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

MCQs Of GEOGRAPHY

Table of Contents

MCQs Of GEOGRAPHY

1. The average tropospheric lapse rate is_____?
A. 0.65 degree
B. 0.75 degree
C. 0.85 degree
D. 0.45 degree

Answer - Click Here:
A

2. Are androgenic forces related to the_____of the interior?
A. Cold
B. Crest
C. Heat
D. Centre

Answer - Click Here:
C

3. Are short waves traveling at the rate of_____per second?
A. 385,000 km
B. 120,000 km
C. 325,000 km
D. 294,000 km

Answer - Click Here:
D

4. There are two types of Androgenic forces, slow forces and_____?
A. The sudden forces
B. The fast forces
C. The minus forces
D. None of these

Answer - Click Here:
A

5. The lapse rate define the_____of the air?
A. Heat
B. Stability
C. Humidity
D. Coolness

Answer - Click Here:
B

6. The slow type of Androgenic forces which causes_____and faults?
A. Layers
B. Lines
C. Folds
D. Scratches

Answer - Click Here:
C

7. Incoming radiation minus the outgoing radiation equals the_____?
A. Net radiation
B. Net waves
C. Doubles waves
D. All of these

Answer - Click Here:
A

8. Exogenic forces are_____to the earth?
A. Central
B. Depth
C. External
D. Internal

Answer - Click Here:
C

9. The heat energy is composed of _____different kinds of flows?
A. Two
B. Five
C. Six
D. Four

Answer - Click Here:
D

10. The sudden_____forces include within their scope the earthquake and the volcanic eruptions?
A. Exogenic
B. Endrogenic
C. Introgenic
D. Centrogenic

Answer - Click Here:
B

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.