Geography MCQs

Geography MCQs

1. The crust of the earth is neither stable nor_____in its form?
A. Unstable
B. Permanent
C. Temporary
D. Transit

Answer - Click Here:
B

2. The sun provides the energy required for all the physical processes that take place on the_____and in its atmosphere?
A. Satellite
B. Sun
C. Earth
D. All of these

Answer - Click Here:
C

3. The isolation means incoming solar_____?
A. Energy
B. Reflection
C. Refraction
D. Radiation

Answer - Click Here:
D

4. The heat energy traveling in the form of short_____radiation?
A. Wave
B. Tide
C. Path
D. Time

Answer - Click Here:
A

5. Being subject to pressure, movement, forces of tension and_____the form of the earth’s crust is continually changing?
A. Pressure
B. Compressure
C. Impression
D. Temperature

Answer - Click Here:
B

6. The earth also gives off_____radiation on its own?
A. Shortwave
B. Longwave
C. Medium wave
D. High wave

Answer - Click Here:
C

7. When the earth’s landmasses and oceans absorb shortwave radiation, it is transformed into long wave_____?
A. Radiation
B. Reflection
C. Refraction
D. Transmission

Answer - Click Here:
A

8. Two forces working on the earth,s crust, the estrogenic forces and?
A. Iatrogenic forces
B. Centrogenic forces
C. Endogenic forests
D. Exogenic forces

Answer - Click Here:
D

9. Androgenic forces have origin deep down in the earth,s_____and work from below?
A. Depth
B. Interior
C. Centre
D. None of these

Answer - Click Here:
B

10. When is the tropopause reached then the temperature in the troposphere_____with height?
A. Decrease
B. Gets warm
C. Increase
D. Gets cool

Answer - Click Here:
A

Prof. Fazal Rehman Shamil
Researcher, Publisher of International Journal Of Software Technology & Science ISSN: 2616-5325
Instructor, SEO Expert, Web Programmer and poet.
Feel free to contact.