Microsoft Windows MCQs Quizlet bank

Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on January 5th, 2021

Microsoft Windows MCQs Quizlet bank

1.  Windowing and graphics system implements the…

a) computer Interface

b) graphical User Interface

c) resource Manager

d) user Interface

e) none of these

Answer - Click Here:
B

2. In which year the first operating system was developed?

a) 1940

b) 1980

c) 1910

d) 1950

e) none of these

Answer - Click Here:
D

3. Which of the following environment subsystems provide different operating system?

a) services

b) responsibilities

c) applications

d) functions

e) none of these

Answer - Click Here:
C

4. In which year MS-DOS developed?

a) 1984

b) 1961

c) 1991

d) 1971

e) none of these

Answer - Click Here:
A

5. Cache manager is responsible for improving the performance of…

a) I/O device

b) I/O modules

c) programmed I/O

d) file base I/O

e) all of these

Answer - Click Here:
D

6. In which of the following view headers and footers are visible?

a) draft view

b) print layout view

c) normal view

d) page layout view

e) none of these

Answer - Click Here:
B

7. Which of the following command is used to clear the screen?

a) clear

b) clscreen

c) cls

d) all of these

Answer - Click Here:
C

8. What is the process of removing unwanted part of an image?

a) cropping

b) hiding

c) cutting

d) bordering

e) none of these

Answer - Click Here:
A

9. A window displays various options for shutdown. but in which of the following is suitable at the end of day?

a) hibernate

b) shut down

c) restart

d) sleep

e) all of these

Answer - Click Here:
B

10. Which of the following internal command are used in Dos?

a) dir, ren, sys

b) del , disk copy, label

c) cls, rd label

d) time, type, dir

e) none of these

Answer - Click Here:
D

11. What is the text-styling feature of MS word?

a) word art

b) word fill

c) word font

d) word color

e) none of these

Answer - Click Here:
A

12. What is suitable after you install new drivers?

a) sleep

b) hibernate

c) restart

d) shut down

Answer - Click Here:
C

13. Which of the following items are placed at the end of a document?

a) end note

b) footer

c) header

d) foot note

e) all of these

Answer - Click Here:
A

Read More 

  1. Microsoft Word MCQs
  2. Microsoft Excel MCQs

  3. Microsoft Office shortcut keys

  4. Microsoft access Solved MCQ’s

  5. MS Access MCQs

  6. Microsoft PowerPoint MCQs

  7. Microsoft Word MCQs

  8. Microsoft Windows and Office MCQs

  9. Microsoft Windows MCQs

  10. Basic MS Office MCQsComputer Science Repeated MCQs Book DownloadMCQs collection of solved and repeated MCQs with answers for the preparation of competitive exams, admission test and job of PPSC, FPSC, UPSC, AP, APPSC, APSC, BPSC, PSC, GOA, GPSC, HPSC, HP, JKPSC, JPSC, KPSC, KERALAPSC, MPPSC, MPSC, MPSCMANIPUR, MPSC, NPSC, OPSC, RPSC, SPSCSKM, TNPSC, TSPSC, TPSC, UPPSC, UKPSC, SPSC, KPPSC, BPSC, AJKPSC ALPSC, NPSC, LPSC, SCPSC, DPSC, DCPSC, PSC, UPSC, WVPSC, PSCW, and WPSC.

Prof.Fazal Rehman Shamil (Available for Professional Discussions)
1. Message on Facebook page for discussions,
2. Video lectures on Youtube
3. Email is only for Advertisement/business enquiries.