Microsoft MS Word MCQs

By: Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on January 5th, 2021

Microsoft MS Word MCQs

1) Which of the following is inserted in cross-word?

A. Word fields
B. Bookmarks
C. Placeholders
D. Both A and B
E. None of these

Answer - Click Here:
A

2) What is the Text-styling feature of MS-Word?

A. WordArt
B. WordFont
C. WordColor
D. All of these

Answer - Click Here:
A

3) Where The Crtl + N is used to?

A. Save Document
B. New Document
C. Open Document
D. All of these
E. None of these

Answer - Click Here:
B

4) Which of the following items are placed at the end of a Document?

A. Footer
B. Foot Note
C. Header
D. End note
E. None of these

Answer - Click Here:
D

5) Where we insert a Page Number?

A. Header
B. Footer
C. Length
D. Both A and B
E. None of these

Answer - Click Here:
D

6) Which of the following is referred to as Line Spacing?

A. The length of·the line
B. The height of the line
C. The space between the lines of text
D. A and B
E. None of these

Answer - Click Here:
C

7) How can we remove or hide Border of a Shape by Selecting?

A. No Line
B. No Outline
C. White Line
D. No Border
E. None of these

Answer - Click Here:
B

8) Where The Footnotes appear in a Document?

A. End of document
B. Bottom line
C. End of Heading
D. Bottom of a Page
E. None of these

Answer - Click Here:
D

9) Which of the following Item is printed at the bottom of each Page?

A. Footer
B. Foot Note
C. Title
D. Header
E. None of these

Answer - Click Here:
A

10) How we can change the Thickness of a Line from …..

A. Line width
B. Line Height
C. Line Style
D. All of these
E. None of these

Answer - Click Here:
C

Select the view in which Headers and Footers are visible
(A). Print Layout View
(B). Page Layout View
(C). Normal View
(D). Draft View
Answer : (A). Print Layout View

MS Word minimum and maximum font size support?
(A). 1 and 138
(B). 1 and 638
(C). 1 and 138
(D). 1 and 1638
Answer: (D). 1 and 1638
The smallest font size available on the interface in MS-word is?
A). 5
(B).  6
(C). 7
(D). 8
Answer: (D). 8
The largest font size available on the interface in MS-word is?
(A). 72
(B).  73
(C). 74
(D). 86
Answer: (D). 72

Read More 

  1. Microsoft Word MCQs
  2. Microsoft Excel MCQs

  3. Microsoft Office shortcut keys

  4. Microsoft access Solved MCQ’s

  5. MS Access MCQs

  6. Microsoft PowerPoint MCQs

  7. Microsoft Word MCQs

  8. Microsoft Windows and Office MCQs

  9. Microsoft Windows MCQs

  10. Basic MS Office MCQsComputer Science Repeated MCQs Book Download

MCQs collection of solved and repeated MCQs with answers for the preparation of competitive exams, admission test and job of PPSC, FPSC, UPSC, AP, APPSC, APSC, BPSC, PSC, GOA, GPSC, HPSC, HP, JKPSC, JPSC, KPSC, KERALAPSC, MPPSC, MPSC, MPSCMANIPUR, MPSC, NPSC, OPSC, RPSC, SPSCSKM, TNPSC, TSPSC, TPSC, UPPSC, UKPSC, SPSC, KPPSC, BPSC, AJKPSC ALPSC, NPSC, LPSC, SCPSC, DPSC, DCPSC, PSC, UPSC, WVPSC, PSCW, and WPSC.

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)