Microsoft Excel MCQs

By: Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on January 5th, 2021

Microsoft Excel MCQs

1. Which of the following key is used for help in Ms Excel?
(a) F5
(b) F7
(c) F3
(d) F1
(e) None of these

Answer - Click Here:
D

2. Which of the following keys are used to Open tab in Ms Excel?
(a) Ctrl+u
(b) Ctrl+p
(c) Ctrl+p
(d) Ctrl+g
(e) Ctrl+o

Answer - Click Here:
E

3. Which of the following key is used to “Goto” tab in Ms Excel?
(a) F9
(b) F7
(c) F6
(d) F2
(e) F5

Answer - Click Here:
E

4. Which of the following keys are used to save data in Ms Excel?
(a) Ctrl+s
(b) Ctrl+p
(c) Ctrl+o
(d) Ctrl+p
(e) none of these

Answer - Click Here:
A

5. Which of the following key is used to edit in Ms Excel?
(a) F1
(b) F6
(c) F3
(d) F2
(e) none of these

Answer - Click Here:
D

6. Which of the following key is used to Repeat last action in Ms Excel?
(a) F9
(b) F4
(c) F5
(d) F9
(e) none of these

Answer - Click Here:
B

7. Which of the following key underline the text in Ms Excel?
(a) Ctrl+o
(b) Ctrl+p
(c) Ctrl+u
(d) Ctrl+s
(e) none of these

Answer - Click Here:
C

8. Which of the following key copy the text in Ms Excel:
(a) Ctrl+u
(b) Ctrl+c
(c) Ctrl+o
(d) Ctrl+v
(e) none of these

Answer - Click Here:
B

9. Which of the following key close the workbook in Ms Excel?
(a) Ctrl+w
(b) Ctrl+v
(c) Ctrl+c
(d) Ctrl+k
(e) none of these

Answer - Click Here:
A

10. Which of the following cut the text in Ms Excel?
(a) Ctrl+k
(b) Ctrl+v
(c) Ctrl+w
(d) Ctrl+x
(e) none of these

Answer - Click Here:
D

Read More 

  1. Microsoft Word MCQs
  2. Microsoft Excel MCQs

  3. Microsoft Office shortcut keys

  4. Microsoft access Solved MCQ’s

  5. MS Access MCQs

  6. Microsoft PowerPoint MCQs

  7. Microsoft Word MCQs

  8. Microsoft Windows and Office MCQs

  9. Microsoft Windows MCQs

  10. Basic MS Office MCQsComputer Science Repeated MCQs Book Download

MS Excel mcqs pdf  | MS Excel mcqs with answers  | Microsoft Excel mcqs pdf free download  | MS Excel mcqs for fpsc  | MS Excel mcqs download.

MCQs collection of solved and repeated MCQs with answers for the preparation of competitive exams, admission test and job of PPSC, FPSC, UPSC, AP, APPSC, APSC, BPSC, PSC, GOA, GPSC, HPSC, HP, JKPSC, JPSC, KPSC, KERALAPSC, MPPSC, MPSC, MPSCMANIPUR, MPSC, NPSC, OPSC, RPSC, SPSCSKM, TNPSC, TSPSC, TPSC, UPPSC, UKPSC, SPSC, KPPSC, BPSC, AJKPSC ALPSC, NPSC, LPSC, SCPSC, DPSC, DCPSC, PSC, UPSC, WVPSC, PSCW, and WPSC.

Prof. Fazal Rehman Shamil
Latest posts by Prof. Fazal Rehman Shamil (see all)