Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Microsoft PowerPoint MCQs

Microsoft PowerPoint MCQs

1. Which of the following key Open a presentation in PowerPoint?
(a) Ctrl + O
(b) Ctrl + k
(c) Ctrl+ A
(d) None of these

Answer - Click Here:
A

2. Which of the following key create a new presentation in PowerPoint?
(a) Ctrl + S
(b) Ctrl + M
(c) Ctrl+ N
(d) None of these

Answer - Click Here:
C

3. Which of the following key save a presentation in PowerPoint?
(a) Ctrl + N
(b) Ctrl + S
(c) Ctrl+ P
(d) Ctrl+ F
(e) None of these

Answer - Click Here:
B

4. Which of the following key print a presentation in PowerPoint?
(a) Ctrl+ C
(b) Ctrl+ O
(c) Ctrl+ S
(d) Ctrl+ P
(d) None of these

Answer - Click Here:
D

5. Which of the following key close a presentation in PowerPoint?
(a) Ctrl+ C
(b) Alt+ S
(c) Ctrl+ O
(d) Ctrl+ W
(e) None of these

Answer - Click Here:
D

6. of the following insert a new slide in the presentation in PowerPoint?
(a) Ctrl+ I
(b) Alt+ N
(c) Ctrl+ M
(d) None of these

Answer - Click Here:
C

7. Which of the following key is used for Help in PowerPoint?
(a) F4
(b) F2
(c) F3
(d) F1
(d) None of These

Answer - Click Here:
D

8. Which of the following key cut text in the presentation in PowerPoint?
(a) Ctrl+X
(b) Ctrl+C
(c) Ctrl+L
(d) Ctrl+S
(e) None of These

Answer - Click Here:
A

9. Which of the following key copy text in presentation in PowerPoint?
(a) Ctrl+P
(b) Ctrl+C
(c) Ctrl+X
(d) Ctrl+F

Answer - Click Here:
B

10. Which of the following key paste text in presentation in PowerPoint?
(a) Ctrl+Y
(b) Ctrl+Z
(c) Ctrl+A
(d) Ctrl+S
(e) Ctrl+V

Answer - Click Here:
E

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *