Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

MS Access MCQs

Table of Contents

MS Access MCQs

1. What are columns called are in a microsoft access table?

a) fields

b) rows

c) columns

d) records

e) none of these

Answer - Click Here:
A

2. Select the name of the following is not a field type in Microsoft Access?

a) hyperlink

b) lookup wizard

c) memo

d) ole Object

e) none of these

Answer - Click Here:
B

3. Suggest the name of feature is used to duplicate a controls formatting?

a) wizard

b) control

c) manager

d) painter

e) none of these

Answer - Click Here:
D

4. Which is not a type of relationship that can be applied in access database?

a) one to one

b) one to many

c) many to many

d) none of these

e) all of these

Answer - Click Here:
E

5. Select the name of the following option is a method to create a new table in MS Access?

a) directly entering data

b) using design view

c) create table wizard

d) none of these

e) all of these

Answer - Click Here:
E

6. Which of the following is a method to create a query in Microsoft Access?

a) use query wizard

b) drag and drop fields

c) type the SQL

d) all of these

e) none of these

Answer - Click Here:
D

7. Which of the following field type can store photos?

a) it is not possible

b) hyperlink

c) both a and b

d) OLE object

e) none of these

Answer - Click Here:
D

8. Which queries can be used in MS Access?

a) to view data

b) as source for forms

c) as source for reports

d) none of these

e) all of these

Answer - Click Here:
E

9. Select the name of the following shows the final result in a presentable way?

a) reports

b) tables

c) forms

d) queries

e) none of these

Answer - Click Here:
A

10. Which of the following is the default and maximum size of text field in MS Access?

a) 8KB and 1.5 MB

b) 50 And 255 characters

c) 8 And 1 Gb

d) 266 & 64000 characters

e) none of these

Answer - Click Here:
B

11. Select a search value in SQL query can be a specific value?

a) wild card character

b) comparison operation

c) logical operator

d) relationship

e) none of these

Answer - Click Here:
A

12. Which command is used togather data from database?

a) reports

b) tables

c) queries

d) forms

e) none of these

Answer - Click Here:
C

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.