Multiple choice of DLD

Multiple choices of DLD

1. __________ is suitable for testing the odd parity of word.

A.AND gate
B.OR gate
C.NOR gate
D.XOR gate

Answer - Click Here:
D

2. Due to change in one input variable, different internal variable change, this makes ____________.

A. Hold delay
B. Hold and Wait
C. Clock Skew
D. Race condition

Answer - Click Here:
D

3. In asynchronous circuit _____________ is responsible for occurring changes.

A. clock pulse
B. input
C. output
D. time

Answer - Click Here:
B

4. _________________will give the sum of full adders as output.

A.Three-point majority circuit
B.Three-bit parity checker
C.Three bit counter
D.Three-bit comparator

Answer - Click Here:
D

5. Which of the following input overrides other?

A. Asynchronous override synchronous
B. Synchronous override asynchronous
C. Clear input override Preset input
D. Preset input override Clear input

Answer - Click Here:
A

6. Present state is determined in synchronous circuits by_____________

A. flip-flops
B. clocked flip-flops
C. Unlocked flip-flops
D. latches

Answer - Click Here:
A

7. How many number of full and half-adders required to add 16-bit number?

A.8 half-adders, 8 full-adders
B.16 half-adders, 0 full-adders
C.1 half-adder, 15 full-adders
D.4 half-adders, 12 full-adders

Answer - Click Here:
C

8. __________ is a decade counter.

A. Mod-10 counter
B. Mod-5 counter
C. Mod-8 counter
D. Mod-3 counter

Answer - Click Here:
A

 

9. The state of Present and next of asynchronous circuits are also known as ____________

A. primary variables
B. secondary variables
C. excitation variables
D. short term memory

Answer - Click Here:
B

 

10. From maximum value the time required to a pulse to decrease from 90% to 10% is known as ____________.

A.Decay time
B.Rise time
C.Binary level transition period
D.Propagation delay

Answer - Click Here:
A

 

11. Where is the logic set when the transmission line is idle in the asynchronous transmission?

A. Remains in the previous state
B. It is set to logic low
C. It is set to logic high
D. State of the transmission line is not used to start transmission

Answer - Click Here:
C

 

12. In ________________ stable state depends on order.

A. defined race

B. identical race
C. non critical race
D. critical race

Answer - Click Here:
D