Computer Architecture Important Question Answers

Computer Architecture Important Question Answers

1. What is the goal of a compiler?
A. Be versatile
B. Be able to detect even the smallest of errors
C. Reduce the clock cycles for a programming task
D. Reduce the size of the object code

Answer - Click Here:
C

2. In every cache valid bit is associated with _________:
A. Each memory word in a cache
B. One bit with all memory words
C. Each memory byte in the cache
D. None of these

Answer - Click Here:
C

3. What does SPEC stand for?

A. System Performance Evaluation Corporation
B. Standard Processing Enhancement Corporation
C. Standard Performance Evaluation Code
D. System Processing Enhancing Code

Answer - Click Here:
A

4. The function K=J in J-K flip-flop is used to realize ___________:
A. T flip-flop
B. Master-slave flip-flop
C. D flip-flop
D. S-R flip-flop

Answer - Click Here:
B

5. What is the reference system to find the performance of a system As of 2000?
A. SUN SPARC
B. SUN II
C. Ultra SPARC 10
D. None of these

Answer - Click Here:
C

6. How many output lines an encoder has?
A. 2*n
B. n*n
C. 2
D. n

Answer - Click Here:
D

7. Where does the instruction gets stored during a looping operation?
A. System Heap
B. System Stack
C. Registers
D. Cache

Answer - Click Here:
D

8. How many bits does ASCII code require for alphabet character?
A. 8
B. 7
C. 10
D. 12

Answer - Click Here:
B

9. What is the clock period of a processor clock if it is rated as 1250 million cycles per second?
A. 8 * 10-10 sec
B. 1.25 * 10-10 sec
C. 1.6 * 10-9 sec
D. 1.9 * 10-10 sec

Answer - Click Here:
A

10. What one is the basic limitation of FSM?
A. An FSM sometimes recognize grammars that are not regular
B. It sometimes fails to recognize grammar that is regular
C. An FSM can remember the arbitrary large amount of information
D. All of the above comments are true

Answer - Click Here:
C

11. What does CISC stand for?
A. Complex Instruction Set Computer
B. Complex Instruction Sequential Compilation
C. Complete Instruction Sequential Compilation
D. Computer Integrated Sequential Compiler

Answer - Click Here:
A

12. The hexadecimal equivalent of a binary number 10101111 is:
A. 9E
B. 8C
C. AF
D. All of these

Answer - Click Here:
C