Basic Use of Computers MCQs (Multiple Choice Questions)

Basic Use of Computers MCQs (Multiple Choice Questions)

1. CAD stands for?

a) computer algorithm for design

b) computer analogue design

c) computer aided design

d) computer application in design

e) none of these

Answer - Click Here:
C

2. Brain of a computer system is called?

a) control unit

b) ALU

c) memory

d) CPU

Answer - Click Here:
D

3. Which is the component of central processing Unit?

a) arithmetic logic unit, control unit

b) arithmetic logic unit, integrated circuits

c) control unit, monitor

d) arithmetic logic unit, mouse

Answer - Click Here:
A

4. ——-is the father of computer science?

a) augusta adaming

b) allen turing

c) charles babbage

d) simur cray

Answer - Click Here:
B

5. What is junk e-mail called?

a) spool

b) sniffer script

c) spam

d) spoof

e) none of these

Answer - Click Here:
C

7. Which is the example of non-numeric data?

a) bank balance

b) employee address

c) examination score

d) all of these

e) none of these

Answer - Click Here:
B

8. Which is not anti viruses software?

a) kaspersky

b) mcAfee

c) avira

d) oracle

e) none of these

Answer - Click Here:
D

9. Which of the following generation computer size was very large?

a) fourth generation

b) third generation

c) first generation

d) second generation

e) none of these

Answer - Click Here:
C

10. Who was the father of first electronics computer – ENIAC?

a) j. presper eckert and john w mauchly

b) van-neumann

c) joseph m. jacquard

d) all of these

e) none of these

Answer - Click Here:
A

11. What does DOS stands for?

a) digital open system

b) disk operating system

c) disk operating session

d) digital operating system

e) none of these

Answer - Click Here:
B

12. Suggest the name of current CEO of microsoft?

a) Bill Gates

b) Bill Clinton

c) Satya Nadella

d) Babbage

e) none of these

Answer - Click Here:
C