Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Basic Use of  Computer MCQs

Basic Use of  Computer MCQs

1. What is a lesser computer?

a) analog computer

b) super computer

c) micro computer

d) digital computer

e) none of these

Answer - Click Here:
A

2. What is the used of an ATM?

a) watching movies

b) withdrawing cash

c) budget making

d) record keeping

e) none of these

Answer - Click Here:
B

3. What was the starting time of computer in eduction?

a) 1990s

b) 1960s

c) 1970s

d) 1980s

e) noe of these

Answer - Click Here:
C

4. Which of the following facility provide by many banks?

a) CAM

b) CBT

c) CAD

d) ATM

e) noe of these

Answer - Click Here:
D

5. What does MICR stands for?

a) magnetic ink character reader

b) magic in character redo

c) magnetic ink chart receipt

d) magnetic ink character recorder

e) none of these

Answer - Click Here:
A

6. select the name which is not an example of e-commerce?

a) online education

b) electronic banking

c) online chatting

d) electronic shopping

e) none of these

Answer - Click Here:
C

7. CAT stands for?

a) computer adaptive test

b) computerized axial topography

c) computer aided topography

d) computer aided translation

e) none of these

Answer - Click Here:
B

8. Select the name of following which is not included in document management system?

a) e-shopping

b) word processing

c) word processing

d) reprographic

e) none of these

Answer - Click Here:
A

9. What is the example of automatic programmable machine?

a) CAM

b) CAD

c) ATM

d) ROBOT

e) none of these

Answer - Click Here:
D

10. CAL stands for?

a) computer and learning

b) computer aided learning

c) computer assist learning

d) computer added learning

e) none of these

Answer - Click Here:
B

11. What are the benefits of using computers?

a) storage

b) speed

c) reliable

d) none of these

e) all of these

Answer - Click Here:
E

12. In which field fly-by-wire system is used in computer?

a) education field

b) medical field

c) business field

d) airline

e) none of these

Answer - Click Here:
D

Fazal Rehman Shamil Click Here to Know More
Instructor, Researcher, Blogger, SEO Expert, Poet and Publisher of International Journal Of Software, Technology & Science ISSN : 2616 - 5325
Dear Professors and Resarchers!You are welome to Cite these tutorials in your research or slides etc. Please don't forget to mention the reference of website. Copy Paste of text is strcitly forbidden. Images can be reuse because images are protected with watermark.