Computer Graphics Test and Quiz

By Prof. Fazal Rehman Shamil
Last modified on November 2nd, 2020

Computer Graphics Test and Quiz

1.  Raster images are also commonly known as …

a) box map

b) pixmap

c) bitmap

d) none of these

Answer - Click Here:
C

2. Distance from one pixel to the next pixel is named as …

a) opacity

b) resolution

c) persistence

d) all of these

Answer - Click Here:
B

3. Which algorithm is the simplest algorithm?

a) buffer algorithm

b) banker’s algorithm

c) weighted algorithm

d) all of these

Answer - Click Here:
A

4. Interactive computer graphics have ______ components.

a) 1

b) 2

c) 3

d) 4

Answer - Click Here:
C

5. To enable to take computer data we use which  projector?

a) dimensional projector

b)  trijack mounted projector

c) roof mounted projector

d) none of these

Answer - Click Here:
C

6.  The most basic geometric transformations include …

a) translation

b) rotation

c) scaling

d) all of these

Answer - Click Here:
D

7. The intersection of three primary RGB color will produce …

a) green color

b) blue color

c) maroon color

d) white color

Answer - Click Here:
D

8. Graphics having only few limited features is called as …

a) grayscale graphics

b) active graphics

c) passive image

d) none of these

Answer - Click Here:
C

9. The second grid in DUST is know as …

a) storage mesh

b) phosphor

c) collector

d) none of these

Answer - Click Here:
C

10. Raster scan system use …..

a) absolute mask method

b) tree mask method

c) shadow mask method

d) none of these

Answer - Click Here:
C

11. The hardware devices contain ….

a) plotters

b) speakers

c) scanners

d) nonne of these

Answer - Click Here:
A

12.  Which of the following is the example of impact devices?

a) Electrostatic printer,Line printer

b) Inkjet printer,Laser printer

c) Line printer, chain printer

d) none of these

Answer - Click Here:
C

Read More MCQs about Graphic Designing

  1. SET 1: Computer Graphics MCQs
  2. SET 2: Computer Graphics Solved MCQs Questions Answers
  3. SET 3: Computer Graphics Objective Questions Answers
  4. SET 4: Computer Graphics Test and Quiz
  5. SET 5:Computer Graphics Multiple choice questions

Computer Science Repeated MCQs Book Download

Prof.Fazal Rehman Shamil (Available for Professional Discussions)
1. Message on Facebook page for discussions,
2. Video lectures on Youtube
3. Email is only for Advertisement/business enquiries.